ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Δεν είχα μυστικές επαφές με τον Στρος Καν

Παπανδρέου: Δεν είχα μυστικές επαφές με τον Στρος Καν

Αμετανόητος για την επιλογή του Μνημονίου και της προσφυγής στο ΔΝΤ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν είχαμε άλλη λύση από το μνημόνιο, δεν μας δάνειζε κανείς. Ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα είχαν δεχτεί να μας χρηματοδοτήσουν», ισχυρίστηκε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως χωρίς μνημόνιο, θα οδηγούμασταν στη χρεοκοπία. «Σήκωσα το βάρος του μνημονίου για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, σημειώνοντας πως ο ίδιος μπορεί να υπέγραψε τα μνημόνια αλλά άλλοι τα είχαν δημιουργήσει.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε μυστικές επαφές με τον Στρος Καν και ισχυρίστηκε πως το μόνο που ζήτησε από το ΔΝΤ ήταν τεχνική βοήθεια.

Ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε πως αυτή που του ζήτησε να προσφύγει στο ΔΝΤ ήταν η Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι τα μόνα στατιστικά που πειράχθηκαν ήταν αυτά που έδωσε ο Καραμανλής στην ΕΕ. «Ούτε ο Γ. Προβόπουλος δεν γνώριζε το μέγεθος του ελλείμματος. Το γνώριζε μόνο ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά των Ευρωπαίων ηγετών και κυρίως κατά του Ζ. Μπαρόζο, τους οποίους κατηγόρησε για αδράνεια όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» ο κ. Παπανδρέου επέμεινε για μια ακόμη φορά ότι όντως «λεφτά υπάρχουν», αν κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις. «Θα βρίσκαμε λεφτά μέσω συγκεκριμένων ενεργειών, όχι αυθαίρετα», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για τη στάση Σαμαρά, λέγοντας πως του ζήτησε συναίνεση και δεν του την έδωσε.

Ερωτηθείς γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα τη στιγμή που έπρεπε, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν πρότεινα δημοψήφισμα για το πρώτο μνημόνιο γιατί δεν υπήρχε νόμος». Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για τη στάση Σαμαρά, λέγοντας πως του ζήτησε συναίνεση και δεν του την έδωσε.

Ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε ζητήσει από τον Κ. Καραμανλή να γίνει εξεταστική για όλα τα σκάνδαλα και εκείνος είχε αρνηθεί.
Αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας πως δεν θυμάται τις λεπτομέρειες για το πού πήγε το στικάκι με τα ονόματα, το οποίο υπενθυμίζουμε πως περιφερόταν τότε από γραφείο σε γραφείο στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΊΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ

Σχετικές ειδήσεις