Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Γιώργο Χρηστοφορίδη στις εκλογές

Newsroom Newsroom

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Γιώργο Χρηστοφορίδη στις εκλογές

Ο Γιώργος Χρηστοφορίδης είναι η νέα, εξαιρετικά δυναμική φωνή αντίδρασης, στη μνημονιακή πολιτική, η φωνή που θέλει να ακούσει ο Έλληνας που έχει βιώσει την πρωτοφανή λαίλαπα εξοντωτικών μέτρων της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η φωνή που πρέπει να ακούγεται και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής του Newsbomb.gr και σημερινός εκδότης της κυριακάτικης αντιμνημονιακής εφημερίδας «Το Χωνί», επιχειρεί το μεγάλο βήμα προς την είσοδό του στη νέα Βουλή, ως υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Πειραιά.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι ξεκάθαροι και τους αναλύει ο ίδιος με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου ως βουλευτή. Όμως, με το μνημόνιο, άλλαξαν οι προτεραιότητές μου. Όπως και των περισσοτέρων Ελλήνων εξάλλου. Σήμερα, ο πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να σχεδιάσει τη ζωή του. Δεν μπορεί να κάνει όνειρα. Δεν μπορεί να κάνει παιδιά! Δεν τολμά, δεν αισθάνεται ασφαλής, δεν χαμογελά πια! Και αυτό είναι το μεγαλύτερό τους έγκλημα. Αυτό που έκανε το μνημόνιο στον ελληνικό λαό. Αυτό που έκαναν στις οικογένειές μας. «Πρέπει να πληρώσουν για αυτό που έκαναν στην οικογένειά μου». Έτσι σκέφτομαι εγώ προσωπικά. Έτσι θα ήθελα να σκέφτεται και ο κάθε Έλληνας ψηφοφόρος την ώρα της κάλπης».

xristofidis1

Ο Γιώργος Χρηστοφορίδης πρεσβεύει το νέο, το δυναμικό, το «αντιστασιακό» αν προτιμάτε προφίλ που πρέπει να έχει ένας δημοσιογράφος που από την πρώτη στιγμή της καριέρας του, είχε ως οδηγό τις αξίες που του μετέδωσε ο -αιώνιος δημοσιογράφος- πατέρας του. Όνειρό του; Να τον φοβούνται τα λαμόγια. Και να βοηθά τους συνανθρώπους του, αξιοποιώντας το υπέρ-όπλο που λέγεται δημόσιος λόγος.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Το Χωνί» δεν έχει αφήσει... λεπτό στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, που να περάσει ανεκμετάλλευτο, στην προσπάθειά του να κάνει σε όλη την περιφέρεια της Α' Πειραιώς, γνωστές τις θέσεις του και φυσικά εκείνες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

xristoforidis4

Το μήνυμά που στέλνει στους ψηφοφόρους του, ξεκάθαρο και σαφές: «Σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε την ευκαιρία να ξεμπερδέψουμε με εκείνους που πρόδωσαν τις αξίες μας και πλήγωσαν το ηθικό μας. Που φτώχυναν τη χώρα, απαξίωσαν τις περιουσίες μας, ξεφτίλισαν τη γη μας και τώρα ξεπουλούν τα πάντα στον τόπο μας, για να τους επαινούν -χαμογελώντας- τα αφεντικά τους. Εγώ δεν μπορώ να κάθομαι να τους βλέπω να ξεπουλάνε την πατρίδα μου,χωρίς να αντιδράσω. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω τα πάντα, ό,τι περνά από το χέρι μου,ακόμη και να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής, για να σταματήσει αυτό το χυδαίο πλιάτσικο. Και σου ζητώ να μου δώσεις τη δύναμη να το πετύχω».

Οι ψηφοφόροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Α' Πειραιά μπορούν να αποκτήσουν τη δική τους δυναμική φωνή στο κοινοβούλιο, ψηφίζοντας τον Γιώργο Χρηστοφορίδη γιατί:

- Δεν σταμάτησε ποτέ να καταγγέλει και να «φωνάζει» σε όλους τους τόνους για την άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στη Μέρκελ και το ΔΝΤ.

- Δεν έκανε ποτέ πίσω ακόμα και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με πανίσχυρα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα, υποστηρίζοντας τις θέσεις του με σθένος.

- Ανήκει στη γενιά των αυθεντικών πατριωτών που πάνω από το μικροκομματικό όφελος βάζουν την ανεξαρτησία της Ελλάδας και την επιστροφή των «κλεμμένων» προς όφελος του λαού που έχει βιώσει την ταπείνωση από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και νωρίτερα εκείνης του ΠΑΣΟΚ.

- Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση, σε περίπτωση συμμετοχής του στη σύνθεση της νέας Βουλής, να προδώσει την εμπιστοσύνη που θα του προσφέρουν με τη ψήφο τους οι ψηφοφόροι της Α' Πειραιά.

- Δεν πρόκειται ακόμα και ως εν ενεργεία βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, να σταματήσει να ασκεί το λειτούργημα του δημοσιογράφου, έχοντας ως βασικό στόχο την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ο Γιώργος Χρηστοφορίδης ήθελε να γίνει δημοσιογράφος από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Σήμερα είναι ο εκδότης της κυριακάτικης αντιμνημονιακής εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, αλλά την έννοια του «εφημεριδά» τη γνώρισε κιόλας από το πατρικό του. Όταν ο πατέρας του, Βαγγέλης, ήταν διευθυντής στον «Ελληνικό Βορρά», την ιστορική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας, ο Γιώργος δεν έχανε την ευκαιρία να «τρυπώνει» στην αίθουσα σύνταξης και στο πιεστήριο.

Τελειώνοντας το Λύκειο, αποφασίζει ότι θέλει να ακολουθήσει το οικονομικό ρεπορτάζ, ακριβώς όπως κι ο πατέρας του. Παίρνει το πτυχίο του από τη Σχολή Οικονομικών και Νομικών Επιστημών του ΑΠΘ, αλλά -ήδη από τα δεκαεπτά του- έχει ξεκινήσει να γράφει στην οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική. Αργότερα, εργάζεται στην Καθημερινή, το Βήμα, την Εξουσία, την Ισοτιμία, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πάντα ως οικονομικός συντάκτης. Στα είκοσι τρία του χρόνια, αναλαμβάνει αρχισυντάκτης στο οικονομικό τμήμα της έκδοσης της Καθημερινής για τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ στα είκοσι έξι του γίνεται αρχισυντάκτης οικονομικού της εφημερίδας Μακεδονία. Στα τριάντα του είναι ήδη ένας από τους νεαρότερους διευθυντές σύνταξης στην ίδια εφημερίδα. Ακολούθως και επί έξι χρόνια εργάζεται -αρχικά ως αρχισυντάκτης και, μετά, ως διευθυντής σύνταξης- στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ στη συνέχεια, αναλαμβάνει διευθυντής του site Newsbomb.gr.

Σήμερα, πέρα από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, είναι συνιδιοκτήτης -με τον συνεταίρο του, Μάνο Κακλαμάνο- του site toxwni.gr και του οπαδικού site του Ολυμπιακού redder.gr.

Το ΧΩΝΙ, στα δυόμισι χρόνια της κυκλοφορίας του, έχει κάνει τη διαφορά στον ελληνικό Τύπο. Με το μαχητικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του, αλλά και με τον συνεπή αγώνα του εναντίον των καταστροφικών μνημονίων και των εθελόδουλων κυβερνήσεων, οι οποίες «αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτήθηκαν από την εθνική μας κυριαρχία» (όπως γράφει, κάθε Κυριακή, το πρωτοσέλιδό της εφημερίδας). Το ΧΩΝΙ και toxwni.gr βρίσκονται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά. Εχουν αποκαλύψει μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, όπως τις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες η κυβέρνηση αθώωσε προκαταβολικά τους υπουργούς και τους… φίλους τους, ένα ρεπορτάζ για το οποίο η εφημερίδα τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου (2014) από τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα.

Πιστός στις αρχές του και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες και συμπολίτες του, ο 41χρονος σήμερα Γιώργος Χρηστοφορίδης κατεβαίνει με τους ΑΝΕΛ στην Α’ Πειραιά στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

Έτρωγαν καθημερινά 7 καρύδια... Η αλλαγή στον οργανισμό θα σας κάνει να το καθιερώσετε (video)

06:49

Καιρός: Συνεχίζονται και την Τετάρτη οι βροχές και οι καταιγίδες - Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα

06:40

Πως προφέρεται σωστά η BMW;

06:40

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020: 1 με 13 Ιουλίου οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων - Δείτε το πρόγραμμα

06:25

Δες τι προβλέπουν τα Ταρώ για σένα, σήμερα 27/05!

06:10

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Λιγότεροι από 700 θάνατοι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

05:55

Αγόρι και κορίτσι μαζί στο παιδικό δωμάτιο; 25 ιδέες διακόσμησης σε μόλις ενάμιση λεπτό (vid)

05:40

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Πάνω από 1.000 νεκροί από τον COVID-19 σε 24 ώρες

05:20

H Αργεντινή καταρρέει: Οι οίκοι S&P και Fitch κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση «χρεοκοπίας»

05:00

Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι η Χριστίνα Μπόμπα τα πάει περίφημα με την πεθερά της

04:40

Σεισμός κοντά στην Κρήτη: Ισχυρή σεισμική δόνηση νότια της Ιεράπετρας (pics)

04:30

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

04:15
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved