ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Βενιζέλος: Ας επωμισθούν και άλλοι την κυβερνητική ευθύνη

Εκλογές 2015 - Βενιζέλος: Ας επωμισθούν και άλλοι την κυβερνητική ευθύνη

«Ήρθε η ώρα να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ας επωμισθούν και άλλοι την κυβερνητική ευθύνη» δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι δεν πρέπει «να μπει το μέλλον της χώρας σε παρένθεση», ενώ υποστηρίζει ότι είναι εφικτός ο στόχος να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη τρίτη δύναμη.

«Δεν μπορείς να πεις ότι αποσύρεσαι για λίγο γιατί κουράστηκες» λέει όταν αναφέρεται στην επόμενη ημέρα των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν χρειάζονται υπουργικές καρέκλες για να συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στις εξελίξεις ως εγγυητής.

Ο κ. Βενιζέλος αμφισβητεί την πιθανότητα αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα απορρίπτει το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά ότι τα τροφοδοτεί.

«Αυτά τα σενάρια στο εσωτερικό τροφοδοτούνται από τη ΝΔ που έχει εξαπολύσει ένα κύμα άγαρμπου και αδέξιου εκφοβισμού αλλά και από τις αντιφάσεις και τις επιπολαιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Στο εξωτερικό αυτά τα σενάρια υποκινούνται από ανεύθυνους σπεκουλαδόρους» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, τάσσεται κατά της επιμήκυνσης του προγράμματος, ενώ για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως στο συνέδριο θα συζητηθούν τα πάντα, «χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις» και το θέμα της ηγεσίας.

Σχετικές ειδήσεις