ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού ψηφίζω: Δες τη διεύθυνση του εκλογικού σου κέντρου

Πού ψηφίζω: Δες τη διεύθυνση του εκλογικού σου κέντρου

Τη δυνατότητα να βρουν που ψηφίζουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, μέσω της εφαρμογής του υπ. Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις», έχουν οι ψηφοφόροι.Η εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία.

Οι ψηφοφόροι συμπληρώνοντας μόνο τα στοιχεία τους μπορούν να δουν την διεύθυνση όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

Οι κάλπες για τους ψηφοφόρους θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 19:00 το απόγευμα.

Μάθε πού ψηφίζεις - Δες εδώ το εκλογικό σου κέντρο

Σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές εν δυνάμει ψηφοφόροι είναι 9.808.760 άτομα που θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 19.733 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων τα 574 είναι εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι ως ετεροδημότες, στον τόπο διαμονής τους θα ψηφίσουν μόνον όσοι είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014 (και εφόσον στον τόπο διαμονής τους έχει συσταθεί τμήμα ετεροδημοτών). Από την άλλη, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ετεροδημότη, δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν στον δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας

αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα, ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια, όπου υπηρετούν, προσέρχονται στο εκλογικό κατάστημα ατομικά και όχι συντεταγμένοι ή με οποιαδήποτε συνοδεία.

Σχετικές ειδήσεις