Βέλγιο: «Η ριζοσπαστική αριστερά φλέγεται από ανυπομονησία»

Newsroom Newsroom

Βέλγιο: «Η ριζοσπαστική αριστερά φλέγεται από ανυπομονησία»

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις προεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα δείχνουν τα βελγικά και τα κοινοτικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές του 2015, δημοσιεύεται άρθρο στη διαδικτυακή πύλη European Voice, με τίτλο «Οι ελληνικές εκλογές θέτουν σε δοκιμασία την ενότητα του Eurogroup», αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης εμφανίζονται διχασμένες ως προς τον κατάλληλο τρόπο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, ανησυχεί τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης που διακρατούν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους και έχουν επίσης ενεργό ανάμιξη στη διαμόρφωση των πολιτικών που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, η απάντηση του Eurogroup πρέπει να είναι άμεση, καθώς το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα λήγει σε περίπου ένα μήνα.Πριν τη λήξη του, η Ελλάδα θα πρέπει να εγκρίνει νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, το Eurogroup μπορεί να αρνηθεί την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, κίνηση που θα επανέφερε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους».

Δημοσίευμα, εξάλλου, στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, αναφέρεται στην προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα και σημειώνει οτι η εικόνα που αφήνει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, εμφανίζεται μεικτή.

Άλλο δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη European Voice, με τίτλο «Τα ελληνικά κόμματα ερίζουν για τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους», παραθέτει σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες με σκοπό το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

Τα κόμματα στρέφουν την προσοχή τους, σύμφωνα με το άρθρο, στο ποσοστό 10% των αναποφάσιστων, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, καθώς το προβάδισμα που φαίνεται να διασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να μην επαρκεί για αυτοδυναμία.

Τέλος, στη βελγική εφημερίδα Le Soir δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Η ριζοσπαστική αριστερά φλέγεται από ανυπομονησία» και υπότιτλο «ΕΕ:Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής κάνουν τα "ξαδέλφια" του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη να ονειρεύονται», που αναφέρεται στις προσδοκίες άλλων πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη από μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για πολιτικά κόμματα που έχουν ταχθεί στις χώρες τους κατά της εφαρμογής των προγραμμάτων λιτότητας, όπως το γαλλικό Front de Gauche, το γερμανικό Die Linke, το ισπανικό Podemos ή το Bloco de Esquerda στην Πορτογαλία, αναφέρεται στο δημοσίευμα.-

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved