ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ο ευρωπαϊκός Νότος ενώνεται στην Ομόνοια

Εκλογές 2015: Ο ευρωπαϊκός Νότος ενώνεται στην Ομόνοια

Μήνυμα σε όλη την Ευρώπη στέλνει η αποψινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια με κεντρικό ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα.

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στην Ομόνοια στις 19:00 και το «παρών» δίνουν ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Πιερ Λοράν, αλλά και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos (Μπορούμε), που είναι η νέα μεγάλη πολιτική δύναμη στην Ισπανία και η οποία ξεπήδησε από τις πλατείες του 2011.

Στην συγκέντρωση δίνουν το παρών,και ηγετικά στελέχη της Αριστεράς από την όλη την Ευρώπη.

Η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – Podemos έχει διαμορφώσει ρεύμα... αλλαγής στην Ευρώπη και όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι μπορεί να διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό νότο μία συμμαχία ισχυρών δυνάμεων, πιθανόν και κυβερνητικών, που θα αντιπαρατεθεί με τις πολιτικές της λιτότητας, που επιβάλλει το Βερολίνο.

Στην Κουμουνδούρου είδαν με ικανοποίηση ότι στη Γαλλία τα κόμματα της Αριστεράς ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και στην Ιταλία υπάρχει ρεύμα υπέρ της Κουμουνδούρου, καθώς εκεί το έδαφος είναι πιο «γόνιμο» επειδή υπάρχει από τις ευρωεκλογές και μετά η «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» που έχει εκλέξει 4 ευρωβουλευτές.

Ο Μ. Ρέντσι αποδέχθηκε το αίτημα της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα διάλογο και συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και ο Νίκι Βέντολα, πρόεδρος της Ιταλικής Αριστεράς Ελευθερίας Οικολογίας.

Σχετικές ειδήσεις