ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ο Τσίπρας να σταματήσει την αλαζονεία και την εξαπάτηση του λαού

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ο Τσίπρας να σταματήσει την αλαζονεία και την εξαπάτηση του λαού

«Πώς να κάτσει στο ίδιο τραπέζι ο Σαμαράς με έναν πολιτικό αρχηγό που επιτρέπει στον διευθυντή του κομματικού του ραδιοφώνου να αποκαλεί μαλάκα τον πρωθυπουργό;». Με αυτό το επιχείρημα απαντά – μεταξύ άλλων – ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στον Κώστα Τσιτούνα

Στη συνέντευξή του στο Newsbomb ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εξαπολύει σκληρή επίθεση στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και στα στελέχη του κόμματός του που όπως λέει με τις δηλώσεις τους σπέρνουν τον τρόμο στην κοινή γνώμη.

papamimiko 2

Ο γραμματέας της ΝΔ εκτιμά ότι τελικά θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της Συγγρού, ενώ επιχειρεί να εξηγήσει τη θετική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στα χρόνια της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Υποστηρίζει παράλληλα ότι η ΝΔ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της διότι την «έριξαν» ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.

papamimikos 3

- Κύριε Παπαμιμίκο τελικά ποιο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ; Θα υπογράψει τη συμφωνία με νέα μέτρα και νέο μνημόνιο;

Καταρχάς να πω ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Εμείς θέλουμε να δώσουμε έναν όμορφο αγώνα βάση προγραμμάτων. Μέχρι να τελειώσει η δίμηνη παράταση που υπάρχει ήδη, θα ακολουθήσουμε τρία βήματα:
1. Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, το λεγόμενο review.
2. Δεν πρόκειται να πάμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων
3. Ολοκληρώνοντας τη διαπραγμάτευση, παίρνουμε τη δόση και βγαίνουμε από μνημόνιο.

-Έξοδος από το μνημόνιο τι σημαίνει;

Λήγει το μνημόνιο 28 Φλεβάρη και μετά θα πάρουμε πιστοληπτική γραμμή, ένα μαξιλαράκι με τα χρήματα του ΤΧΣ, συν τα χρήματα του ΔΝΤ. Αυτά τα χρήματα θωρακίζουν την ελληνική οικονομία. Με αυτά τα χρήματα στην άκρη η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές και να δανειστεί.
Το τελικό ζήτημα πρέπει να σας πω είναι η οριστική διευθέτηση του χρέους. Εμείς ξεκινήσαμε τη συζήτηση για το χρέος και εμείς πετύχαμε από το Δεκέμβριο του 2012 το Eurogroup να πάρει απόφαση για ελάφρυνση του χρέους και πιστεύουμε ότι άμεσα θα ολοκληρώσουμε αυτή τη διευθέτηση.

-Γιατί δεν το ολοκληρώσατε το προηγούμενο διάστημα;

Διότι είχαμε σκλήρυνση της στάσης των δανειστών. Έβλεπαν μια πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μας, έβλεπαν από την αξιωματική αντιπολίτευση μια προσπάθεια να έρθει ανωμαλία στη χώρα. Σε αυτή τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων μας, για αυτό το λόγο επισπεύσαμε την εκλογή του ΠτΔ. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και τα άλλα κόμματα δεν επέτρεψαν να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

-Οι αντίπαλοί σας λένε ότι η συμφωνία δεν έκλεισε διότι οι δανειστές ζητούσαν μέτρα που δεν μπορούσε να δεχθεί ο Σαμαράς. Τώρα πλέον όλοι φοβούνται ότι οι δανειστές θα ζητήσουν ξανά τα μέτρα αυτά.

Η τρόικα έβαζε κάθε χρόνο ζήτημα νέων μέτρων και κάθε χρόνο αμφισβητούσε τα νούμερα. Όμως στο τέλος την διέψευδε το έργο της κυβέρνησης και οι πραγματικοί αριθμοί. Τώρα επειδή ήταν η τελική διαπραγμάτευση ήθελαν να βάλουν πιο σκληρά μέτρα για να δεσμεύσουν τη χώρα. Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι. Δεν πάμε σε νέα μέτρα.

Σε ότι αφορά το mail Χαρδούβελη, εγώ απλά θέλω να ρωτήσω «σε ποια χώρα του κόσμου οι πολίτες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40;» και να προσθέσω «είναι κακό να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος; Σε ποια χώρα οι συνδικαλιστές έχουν τόσες ελευθερίες και τόσα προνόμια; Είναι κακό να δούμε το θέμα των αδειών των συνδικαλιστών;».
Είναι αλήθεια ότι καθυστερήσαμε σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό που λέμε τώρα είναι ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του κόσμου.

-Ακούσαμε τον πρωθυπουργό πριν από λίγες ημέρες που ανακοίνωσε το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης, αλλά σας θυμίζω ότι τα ίδια πράγματα είχε πει ο κ. Σαμαράς και το 2012 και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2013.

Όχι δεν έγινε αυτό. Δείτε προσεκτικά την ομιλία του, δεν είχαμε πει ποτέ κάτι τέτοιο. Καταφέραμε μέσα σε δυόμιση χρόνια να φτάσουμε στην τελική διαπραγμάτευση και στην έξοδο από το μνημόνιο. Κανείς δεν το φανταζόταν αυτό πριν από 2,5 χρόνια. Πετύχαμε πλεονάσματα, μειώσαμε έστω και λίγο την ανεργία και φύγαμε από την ύφεση.

-Όταν η ανεργία είναι στο 28%, για να πέσει σε μονοψήφιο νούμερο χρειάζονται επενδύσεις και μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης. Γιατί δεν τα λέτε στο λαό;

Εμείς είμαστε οι μόνοι που λέμε την αλήθεια. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι θέλουμε επενδύσεις. Μην ξεχνάμε ότι το τελευταίο διάστημα 118 επιχειρήσεις έχουν επενδύσεις στην Ελλάδα και έχουν τζίρο γύρω στα 25 δισεκατομμύρια.
Εμείς υπολογίζουμε ότι με την ανάπτυξη στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στη αγροτική ανάπτυξη, θα έχουμε επιπρόσθετα 46 δις στο ΑΕΠ και 700.000 θέσεις εργασίας. Αυτά χρειάζονται επιπλέον 150 δις. Ευρώ. Κοστολογούμε: 38 δις από το ΕΣΠΑ, 6 δις από εθνικούς πόρους και τα υπόλοιπα από επενδύσεις.

-Οι Έλληνες επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τη βαριά φορολογία η οποία δεν τους επιτρέπει να επενδύσουν στην πατρίδα μας.

Έχετε δίκιο δεν πρέπει να αδικούμε τους εγχώριους επιχειρηματίες και να πέφτουμε στην παγίδα ότι θέλουμε μόνο τις ξένες επενδύσεις.

-Ναι αλλά τους Έλληνες επιχειρηματίες τους έχετε τσακίσει!

Ναι το καταλαβαίνω, αλλά εμάς πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα με συντελεστές 15% για το επιχειρείν και για τα εισοδήματα από το 43% στο 32%. Αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν είπαμε ότι θα κάνουμε παράδεισο την Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Θέλει την αληθινή ελπίδα ή την ψεύτικη ελπίδα;

-Αυτά που λένε ορισμένα γαλάζια στελέχη ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα καταστραφούμε τα ενστερνίζεστε;

Εμείς δεν επενδύουμε στο φόβο, εγώ πιστεύω ότι ακούω από τους ίδιους, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσείς πιστεύετε τον κ. Τόλιο όταν λέει ότι μπορούμε να έχουμε εσωτερικό δανεισμό και να πάρουμε χρήματα από τις καταθέσεις των Ελλήνων;
Εσείς πιστεύετε τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ όπου έγραφαν ότι δεν θα πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια;
Εσείς πιστεύετε τον κ. Λαπαβίτσα ο οποίος λέει ότι ίσως πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή ;
Εσείς πιστεύετε τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος λέει ότι ο Ντράγκι και η ΕΚΤ ίσως να κλείσουν τη στρόφιγγα προς την Ελλάδα και να μην έχουμε ρευστότητα.
Τον κ. Λαφαζάνη που λέει ότι δεν είναι κακό να γυρίσουμε και στη δραχμή;
Δεν φοβάστε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θα καταργήσουν την Frontex, θα ανοίξουν τα σύνορα και θα δώσουν έγγραφα σε όλους του μετανάστες;
Νιώθετε ασφάλεια όταν ακούτε τον κ. Μπαλάφα να μιλάει για αφοπλισμό της αστυνομίας;
Άρα εμείς στη ΝΔ προκαλούμε τον φόβο;

-Αν χρειαστεί την επομένη των εκλογών με ποιους θα συνεργαστείτε; Με το Ποτάμι για παράδειγμα έχετε κοινά σημεία;

Εμείς πιστεύουμε ότι την επομένη των εκλογών θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και με τον Σταύρο Θεοδωράκη έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία. Εδώ πρέπει να απευθυνθώ στους πολίτες που βλέπουν θετικά το Ποτάμι και να τους τονίσω ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν περιθώρια για τρίτες και ουδέτερες λύσεις.

Αυτό που θα μετρήσει το βράδυ των εκλογών είναι πιο κόμμα θα είναι πρώτο έστω και με μια ψήφο γιατί με το μπόνους των 50 εδρών, αυτό το κόμμα θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση και για αυτό καλούμε τους ανθρώπους της κοινής λογικής να στηρίξουν τη ΝΔ.

-Το σενάριο να συγκυβερνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ πως το βλέπετε;

Πως θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι ο Σαμαράς με τον Τσίπρα όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει στον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» να αποκαλεί στον πρωθυπουργό μαλάκα;
Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός που θέλει να φέρει ένας νέος άνθρωπος όπως ο κ. Τσίπρας; Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας την αλαζονεία και να σταματήσει την προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Να μας πει που θα βρει τα χρήματα.

-Σας φοβίζουν τα ζητήματα των Σκοπίων, του Καστελλόριζου και της Θράκης;

Είμαστε οι πρώτοι που βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα. Θεωρώ ότι δεν θα έχουμε προβλήματα όσο υπάρχει πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Και εδώ απαιτείται προσοχή απλό όλα τα κόμματα διότι προσφάτως άκουγα κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Nova Macedonia όπου συνέχιζε να αποκαλεί τα Σκόπια, Μακεδονία και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πριν κάποια χρόνια έκανε εκδηλώσεις και αποκαλούσε τα Σκόπια Μακεδονία. Σε αυτά τα ζητήματα είμαστε αμετακίνητοι.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Σχετικές ειδήσεις