ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χείρα... βοηθείας της ΝΕΡΙΤ αξίας 719.000 ευρώ στην Digea!

Χείρα... βοηθείας της ΝΕΡΙΤ αξίας 719.000 ευρώ στην Digea!

Δεν πρόλαβε η Digea να διαδώσει πως δεν έχει χρήματα για να συνεχίσει την ψηφιακή μετάβαση, επειδή δεν την πληρώνουν οι πελάτες της, περιφερειακά κανάλια και ΝΕΡΙΤ και το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι έτρεξε να τη συνδράμει.

Με απόφαση του ΔΣ εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης μίας ψηφιακής συχνότητας που κατέχει η Digea, την οποία νοίκιασε η ΝΕΡΙΤ για να μεταφέρει ψηφιακά το σήμα των καναλιών της προς 719.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, για 10 μήνες, από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Απρίλιο του 2015.

Κι αυτό επειδή η ΝΕΡΙΤ ήταν απροετοίμαστη, χωρίς ψηφιακούς πομπούς και προσωπικό, και δεν μπορούσε να κάνει την ψηφιακή μετάβαση σε Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Η Digea, που πήρε από την ΕΕΤΤ συνολικά τέσσερις ψηφιακές συχνότητες, έναντι 15,6 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, κράτησε τη μία από αυτές κενή και την παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ για να συμμετάσχει στην ψηφιακή μετάβαση μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια.

Το ποσόν που πληρώνει για τη χρήση της ψηφιακής συχνότητας η ΝΕΡΙΤ καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, που για τα πανελλαδικά κανάλια ορίζεται από το ποσόν των επενδύσεων της Digea για την πανελλαδική εκπομπή, δια της χωρητικότητας που δίνεται σε κάθε πελάτη-τηλεοπτικό κανάλι.

Πηγή: Τυπολογίες

Σχετικές ειδήσεις