ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλική Αριστερά: Ο Τσίπρας είναι η ελπίδα αλλαγής στην Ευρώπη

Γαλλική Αριστερά: Ο Τσίπρας είναι η ελπίδα αλλαγής στην Ευρώπη

"Μια ελπίδα αλλαγής στην Ευρώπη» θα ήταν ηνίκη του Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρείται φαβορί στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Αυτό δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλη κομμάτων της γαλλικής Αριστεράς, που έχουν έρθει στην Αθήνα για να υποστηρίξουν την προεκλογική του εκστρατεία.

«Μια νίκη του Αλέξη θα ήταν ελπίδα για την Ευρώπη και μια ευκαιρία να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τη λιτότητα» δήλωσε η Αν Σαμπουρέν, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.

«Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του ελληνικού λαού και πρέπει να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το οικοδόμημα της ευρωπαϊκής οικονομίας και για τη θέση των χρηματαγορών» πρόσθεσε η κ. Σαμπουρέν.

Ο Ζιλιέν Μπαγιού, εκπρόσωπος των Γάλλων Πρασίνων, επισήμανε ότι η παρουσία της γαλλικής αριστεράς στην Αθήνα έχει στόχο «να δείξει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής αριστεράς και της κοινωνίας των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχουμε έρθει στην Αθήνα για να νιώσουμε την ένταση, ελπίζουμε ότι ο Τσίπρας θα κερδίσει για να κάνει όσα δεν έκανε ο (Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά) Ολάντ, να διαπραγματευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να χαλαρώσει λίγο τη μέγγενη των πολιτικών λιτότητας που καταστρέφουν την οικονομία» υπογράμμισε ο κ. Μπαγιού.

Πριν από τέσσερα χρόνια «μας έλεγαν ότι η Ελλάδα θα κάνει την Ευρώπη να καταρρεύσει, αυτό δεν ίσχυε. Εκείνη την εποχή έπρεπε πάνω απ’ όλα να σωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες και τώρα ίσως να συμβαίνει το αντίθετο, ίσως είναι η Ελλάδα αυτή που θα επιτρέψει την ανανέωση του ευρωπαϊκού πνεύματος διότι αυτές οι πολιτικές λιτότητας καταστρέφουν το ευρωπαϊκό αίσθημα» πρόσθεσε.

Για τη Νελί Μορισό, μέλος της κολεκτίβας αριστερών πολιτών Πλατφόρμα που σχηματίστηκε πρόσφατα στη Γαλλία, «το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ελπίδα για την ενότητα της αριστεράς και για να ανακτήσει η αριστερά τον συσχετισμό των δυνάμεων στην Ευρώπη».

Σχετικές ειδήσεις