ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές – ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία

Εκλογές – ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία

Νέα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/1) ο Μάριο Ντράγκι, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

«Με σημερινή συνέντευξή του, ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Βαρουφάκης, δηλώνει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πληρώσει στην ΕΚΤ τα ομόλογα ύψους 7,5 δις ευρώ που λήγουν το καλοκαίρι», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές 2015, συμπληρώνοντας:

«Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα αποκλείεται αυτομάτως από το κοσμογονικό πακέτο ρευστότητας Ντράγκι, αφού η αποπληρωμή των ομολόγων μιας χώρας, αποτελεί απαράβατο όρο!

Αλλά κυρίως συνεπάγεται όχι μόνο ασφυξία ρευστότητας αλλά και άμεση χρεοκοπία για την Ελλάδα μας.

Οι δρόμοι που καλείται να επιλέξει ο Ελληνικός λαός είναι δύο:

Είτε κλείνουμε την αξιολόγηση άμεσα, παίρνουμε την προαιρετική πιστοληπτική γραμμή στήριξης, μπαίνουμε στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ και στο πακέτο ρευστότητας Ντράγκι, που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά,

Είτε η χώρα αρνείται να κλείσει την αξιολόγηση, αρνείται να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της και οδηγείται σε απομόνωση και άτακτη χρεωκοπία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή ανήκει στον Ελληνικό λαό!».

Σχετικές ειδήσεις