ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Σαμαράς ήταν και πάει…

Εκλογές 2015: Σαμαράς ήταν και πάει…

Την τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός πραγματοποίησε απόψε ο Α. Σαμαράς στο γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στο Φάληρο.

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Πάμε δυνατά. Ζήτω η ΟΝΝΕΔ. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία» είπε ο Πρωθυπουργός μόλις ανέβηκε στο βήμα ευχαριστώντας την ΟΝΝΕΔ για τη στήριξη.

DSC 8745

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για φρέσκο χρήμα ρευστότητας που μπαίνει στην ΕΕ και η Ελλάδα θα το διεκδικήσει, καθώς, όπως υποστήριξε η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές του 2015.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήμα ο ΣΥΡΙΖΑ παραγγέλνει ομπρέλες.

«Για να πάρουμε τη βοήθεια ρευστότητας από την ΕΚΤ, πρέπει να έχουμε τελειώσει και την τελευταία αξιολόγηση του τωρινού Προγράμματος», είπε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές 2015.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει ούτε την αξιολόγηση ούτε το Πρόγραμμα. Δηλαδή λέει όχι στο Πρόγραμμα Ντράγκι», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση λέει όχι σε νέες δουλειές, όχι στα όνειρα των νέων παιδιών που περιμένουν μέσα από επενδύσεις να βρουν δουλειές.
Ο Α. Σαμαράς υποστήριξε πως ο ίδιος κατάφερε να συμμαζέψει τα οικονομικά της Ελλάδας και να κρατήσει τη χώρα όρθια. «Όσα έκανα αυτά τα 2,5 χρόνια τα έκανα για τη νεολαία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως «ο κόσμος υπέφερε. Κι ακόμα υποφέρει. Αλλά μπήκαν τα θεμέλια της ανάπτυξης. Η Ελλάδα δεν έχει πια ανάγκη για δανεικά», υπογράμμισε.

DSC 8714

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα. «Το ατύχημα Τσίπρας δεν θα συμβεί. Δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω. Όταν σταματήσει η ρευστότητα, είναι θέμα λίγων ημερών να επιστρέψει η χώρα στην ύφεση και τα ελλείμματα. Αυτό είναι το «ατύχημα» που δεν το γνώρισε η Ελλάδα. Η Κύπρος το γνώρισε δυστυχώς. Υπονομεύουν ανοικτά τη χώρα και το μέλλον της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα «αλλάξει την Ευρώπη», όπως με αλαζονεία διακηρύσσει. Θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το επόμενο και χειρότερο Μνημόνιο. «Εμείς φέραμε την Ελλάδα να μην έχουμε πια την ανάγκη των δανειστών. Αυτοί θέλουν να ζουν στο χθες, με τις συντεχνίες τους, τις ιδεοληψίες τους. Λες και ψάχνουν για εκδίκηση μετεμφυλιακή», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χαλάρωσε τα δεσμά της χώρας και επιτέθηκε ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα που είναι έτοιμη να λυθεί η χώρα, πάνε να την ξαναδέσουν χειροπόδαρα. Ό,τι ήρθε στη Βουλή το καταψήφισαν. Ό,τι αναγγέλλαμε για ανάπτυξη το κατήγγελλαν», είπε.

Αναφερόμενος στο φορολογικό, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για σταδιακή μείωση στον ΕΝΦΙΑ με πρώτο βήμα το 2015. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορτώσει το μεγαλύτερο μέρος του ΕΝΦΙΑ στη "μεσαία τάξη". Πιστεύουμε στη μείωση των φόρων. Τώρα που εξαλείψαμε τα ελλείμματα ετοιμάζουμε σταδιακές φορο-ελαφρύνσεις παντού. Στο τέλος της 4ετίας, η νέα κυβέρνησή μας θα παραδώσει μια Ελλάδα με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό που τάζει ο κ. Τσίπρας δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα», είπε ο κ. Σαμαράς.

DSC 8708 copy

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επαναφέρει το «λεφτά υπάρχουν» και πρόσθεσε πως αυτό το έργο ο λαός δεν πρέπει να το ξαναδεί.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει το σύνολο των περικοπών στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. «H ΝΔ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη "μεσαία τάξη". Θα αγωνιστούμε για τις αδικίες που της έγιναν. Μεθαύριο συγκρούονται οι επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία με τους κομματικούς στρατούς», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση να πάνε όλοι την Κυριακή στις κάλπες. «Απευθύνομαι πάνω και πέρα από κόμματα σε όλους τους Έλληνες. Δεν έχει η Πατρίδα χρόνο για χάσιμο ούτε περιθώρια για πειραματισμούς. Αν κερδίσει η ΝΔ, σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε βγει από την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πάει ολοταχώς στη χρεοκοπία. Mεθαύριο, όλη στην κάλπη. Να δώσουν το βροντερό, φιλελεύθερο, ελληνικό "παρών". Μια ψήφος μπορεί να κρίνει, αν η Ελλάδα θα κάνει το άλμα στο αύριο που είναι πια τόσο κοντά ή αν θα οδηγηθεί σε "μοιραίο ατύχημα"», είπε ο πρωθυπουργός εμφανώς συγκινημένος καθώς και ο ίδιος βλέπει πως η επικράτηση την Κυριακή είναι μάλλον αδύνατη.

Σχετικές ειδήσεις