ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκλογές 2015: Τα κανάλια στη «μάχη» από τις 7.00 το πρωί

Eκλογές 2015: Τα κανάλια στη «μάχη» από τις 7.00 το πρωί

Δεν είναι μόνο τα exit polls και οι εκτιμήσεις που κάνουν τη «μάχη» της ενημέρωσης. Τα τηλεοπτικά κανάλια αρχίζουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής (25/1) τις μεταδόσεις μεταφέροντας το κλίμα των Εκλογών 2015.

Alpha

Στον Alpha, ο εκλογικός μαραθώνιος αρχίζει στις 7:00 με την εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση στον Alpha», με τον Σπύρο Χαριτάτο. Στις 10:00, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης, ενώ στις 13:00 θα μεταδοθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.
Ο μαραθώνιος συνεχίζεται στις 18:00 με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους.

Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll. Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η γενική διευθύντρια του ΤheTOC.gr, Έλλη Στάη. Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Mega Channel

Nωρίς το πρωί, στις 07.00, o Ιορδάνης Χασαπόπουλος και o Μανώλης Αναγνωστάκης αναλαμβάνουν την ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά τις εκλογές 2015. Από τις 10.00 έως τις 14.00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης μας ενημερώνουν για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, καθώς και την ψηφοφορία των πολιτικών αρχηγών, σε απευθείας συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα.
Το Mega θα επανέλθει στις 18.30. Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Συντονίζει η Όλγα Τρέμη μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Όλη η εκλογική δραστηριότητα, η πορεία και η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα καλυφθούν και διαδικτυακά, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα www.megatv.com/megaekloges2015, με αναμετάδοση του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της ημέρας των εκλογών σε live streaming, βίντεο, ροή ειδήσεων και ροή αποτελεσμάτων.

ANT1

Την πρώτη αίσθηση της ατμόσφαιρας την ημέρα των εκλογών θα μας δώσει όπως πάντα το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη από τις 7:00 μέχρι τις 13:00. Με καλεσμένους από όλους τους χώρους, ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, η εκπομπή θα παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας και ο Γιώργος Παπαδάκης με τους συνεργάτες του θα ενημερώσουν αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια για την εκλογική διαδικασία.
Στις 18:00, την παρουσίαση αναλαμβάνει η Μαρία Χούκλη.

Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα του Exit Poll, από τη Metron Analysis και το Στράτο Φαναρά. Και σε αυτές τις εκλογές, ο ΑΝΤ1 θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του exitpoll σε τρισδιάστατη εντυπωσιακή απεικόνιση.
Στο στούντιο μαζί με τη Μαρία Χούκλη, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος θα σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους.

Κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται.

Επιπλέον, απεσταλμένοι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μεταφέρουν το κλίμα, κατά τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, ενώ σε ζωντανές συνδέσεις με τα γραφεία των κομμάτων, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθώς και δηλώσεις πολιτικών.
Ο ΑΝΤ1 καλύπτει την προεκλογική περίοδο και τα αποτελέσματα των εκλογών και διαδικτυακά από το ant1news.gr με ειδική αφιερωμένη ενότητα με τίτλο ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015.

STAR

Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συντονίσει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί του, η Μάρα Ζαχαρέα και καλεσμένοι, προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της οικονομίας, του πολιτισμού.
Από τις 17:45 το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του Star, με απευθείας συνδέσεις σε δεκάδες σημεία της χώρας και φυσικά με τα «στρατηγεία» των κομμάτων, θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.

Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00, ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
Οι πρώτες αντιδράσεις των αρχηγών και δορυφορικές συνδέσεις με τους ανταποκριτές του Star σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο για τον πρώτο αντίκτυπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Στον εκλογικό μαραθώνιο, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, θα σχολιάσουν την ετυμηγορία της κάλπης και τα σενάρια της επόμενης μέρας.

ΝΕΡΙΤ

Επί ποδός θα βρίσκεται από τις 07.00 το πρωί όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό της ΝΕΡΙΤ για την κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης, με ειδικές εκπομπές από νωρίς το πρωί έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Από τις 07.00 έως τις 12.00 η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Γιάννης Σκάλκος θα μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών. Στις 12.00 και έως τις 15.00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνουν η Βάλια Πετούρη, η Μάριον Μιχελιδάκη και ο Διονύσης Μποτώνης.
Σε απευθείας σύνδεση θα μεταδοθούν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μπροστά στην κάλπη, ενώ οι ανταποκριτές της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η εκλογική βραδιά θα ξεκινήσει στις 17.00 από το κεντρικό studio της ΝΕΡΙΤ, με παρουσιαστές την Αντριάνα Παρασκευοπούλου και τον Φάνη Παπαθανασίου.
Μόλις κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00 ακριβώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll.
Αμέσως μετά, θα μεταδοθούν οι πρώτες αντιδράσεις από τα κομματικά επιτελεία σε απευθείας σύνδεση.

ΣΚΑΙ

Ο ΣΚΑΙ είναι ο πιο πρωινός με το Γιώργο Αυτιά να καταγράφει από τις 6 το πρωί την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα.
Ο Τάκης Χατζής παίρνει τη σκυτάλη της εκλογικής ενημέρωσης στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 δίνει τον παλμό των εκλογών. Από τις 11.00 και μέχρι τις 13.00 ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου θα βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας.

Για μία ώρα το μεσημέρι θα υπάρξει μία ανάπαυλα από τον εκλογικό μαραθώνιο με αθλητική ενημέρωση. Από τις 2.00 το μεσημέρι ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος δίνουν και πάλι το εκλογικό στίγμα της ημέρας. Στις 15.30 συνεχίζεται ο ενημερωτικός εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Άννα Μπουσδούκου.
Στις 17.00 η Εύα Αντωνοπούλου παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας.

Στις 18.00 ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ.
Στις 19.00 η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη.
Στο στούντιο εκπρόσωποι των κομμάτων και προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης.

Σχετικές ειδήσεις