ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Νικολόπουλος: Και ο Ντράγκι έστειλε στην έξοδο τον Σαμαρά

Εκλογές 2015 – Νικολόπουλος: Και ο Ντράγκι έστειλε στην έξοδο τον Σαμαρά

Μεγάλη συγκέντρωση στην Πάτρα

«Οι ΑΝΕΛ θα είναι ισχυροί στην επόμενη Βουλή για να συνδιαμορφώσουν το σχέδιο της νέας Ελλάδας και ο... Ντράγκι έστειλε στην έξοδο τον Σαμαρά, ζητώντας του να κλείσει και την πόρτα» σχολίασε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλάς» στην Πάτρα.

Στην τελευταία συγκέντρωση για την προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στην Αχαΐα, υποδέχτηκε τους εκατοντάδες φίλους του και επιβεβαίωσε μαζί τους ότι οι ΑΝΕΛ θα αποτελέσουν μία ισχυρή δύναμη στην επόμενη Βουλή, προκειμένου να συμμαχήσουν σε μία νέα κυβέρνηση με στόχο την αποδέσμευση της χώρας από τα «μνημόνια της ασφυξίας», αλλά με εθνικό και πατριωτικό πρόσημο.

Ο κ. Νικολόπουλος, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις και την ποσοτική χαλάρωση που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ενώ ο Σαμαράς και Βενιζέλος, αμετανόητοι συνεχίζουν την τρομοκρατία τους, η ΕΚΤ πήρε μία απόφαση που αποδεικνύει ότι η ώρα των αλλαγών στην Ελλάδα και την Ευρώπη έρχεται. Μάλιστα, ο Ντράγκι μάλλον δεν θα μπορούσε να διαλέξει πιο κατάλληλη ώρα για να βγάλει ψεύτες και τους δύο... μπάτλερ της Μέρκελ και ουσιαστικά να τους δείξει την πόρτα της εξόδου. Ο Ντράγκι έστειλε μήνυμα χθες στον Σαμαρά: Του είπε... αντίο! Και άνοιξε διάπλατα την πόρτα για να περάσει μία νέα αντίληψη, στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση της ΕΚΤ, ουσιαστικά να συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού στην ΕΕ και να «κόψει χρήμα», ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει περιθώριο μέχρι τον επόμενο Ιούλιο να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ε.Ε. αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η πρώτη ίσως, σοβαρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ολοκληρωθεί το νέο αναπτυξιακό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο κ. Νικολόπουλος επανέλαβε πως το «αποτέλεσμα έχει κριθεί» και κάλεσε τους κεντροδεξιούς πολίτες να ψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, ώστε το μόνο κόμμα που μπορεί να υποστηρίξει την φιλελεύθερη πολιτική, να αποτελέσει ανάχωμα στην «επέλαση» του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο» οδηγείται απενοχοποιημένα όλη η ψήφος της κεντροαριστεράς».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τις μεγάλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς και ώρα με την ώρα διευρύνει την διαφορά του από την μεταλλαγμένη ΝΔ του Σαμαρά, η οποία θα υποστεί συντριβή από ένα κόμμα που ακόμα και τώρα, ένα βήμα πριν την εξουσία, αποδεικνύει ότι οι συνιστώσες του έχουν σοβαρό πρόβλημα... ενδοσυνεννόησης.

Οι Νεοδημοκράτες, και όλοι οι κεντροδεξιοί πολίτες, δεν έχουν κανένα λόγο να επιχειρήσουν να διασώσουν τον Σαμαρά. Αντίθετα, έχουν πολλούς λόγους να μην θέλουν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουν επιλογή: Να στηρίξουν τους ΑΝΕΛ και να βοηθήσουν τον Πάνο Καμμένο και όλους εμάς, να αποτελέσουμε την δική τους ασφάλεια στην επόμενη μέρα. Να μην επιτρέψουμε στον Τσίπρα να κάνει... κωλοτούμπα, εάν κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό του, αλλά και να μην επιτρέψουμε σε καμία... αλλοπρόσαλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ να παίξει με τα εθνικά θέματα, με την θρησκεία μας και με τους κόπους των Ελλήνων».

Τέλος, αναφερόμενος στον εαυτό του και την δική του υποψηφιότητα, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Όταν τα βρόντηξα και έφυγα από την κυβέρνηση Σαμαρά, πολλοί από εσάς μου είπατε ότι έκανα λάθος ή βιάστηκα... Κάποιοι δεν με πιστέψατε και πέσατε στο δόκανο που έστησε το σύστημα των μνημονιακών νταβατζήδων, οι οποίοι δημιουργούσαν διάφορα σενάρια για μένα. Τώρα, όμως, μετά από δυόμισι μόλις χρόνια, όλοι ξέρετε ότι είχα δίκιο. Και σας βλέπω πάλι εδώ, κοντά μου... Θέλω να ξέρετε πως όχι μόνο δεν κακιώνω σε κανέναν, αλλά σας ευγνωμονώ. Και στο πρόσωπό σας, ευγνωμονώ και τον τελευταίο πολίτη της Αχαΐας, που μπορεί κάποτε, έστω μία φορά, να με ψήφισε. Γιατί εσείς με κάνατε αυτό που είμαι. Εσείς, και μόνο εσείς, είστε η αιτία της πολιτικής μου ύπαρξης. Για εσάς έδωσα και δίνω τον αγώνα μου... Δεν θέλησα ποτέ να γίνω το καλό παιδί των μεγάλων αφεντικών. Χρήσιμος για τους πολίτες και την πατρίδα ήθελα να είμαι, τίποτα παραπάνω.

Συνεχίζω λοιπόν τον αγώνα και θέλω να συνεχίσετε να πιστεύετε σε μένα. Όσα σας υπόσχομαι, είτε θα γίνουν, είτε θα τα βάλω με... δέκα πρωθυπουργούς και σαράντα πλανητάρχες! Δώστε μου τη δύναμη να είμαι στην επόμενη Βουλή. Για να σηκώσουμε την πατρίδα ψηλά και να είμαστε επιτέλους περήφανοι για την γενιά μας, αλλά και αντάξιοι των αξιών της λαϊκής και κοινωνικής κεντροδεξιάς».

Σχετικές ειδήσεις