ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Στις 21:30 η ασφαλής εκτίμηση

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Στις 21:30 η ασφαλής εκτίμηση

Στις 21:30 αναμένεται να έχουν οι ψηφοφόροι την πρώτη ασφαλή εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων, από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η ανακοίνωση της εκτίμησης από τα στατιστικά στοιχεία, θα γίνει περίπου 2,5 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και αναμένεται να παρέχει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της διαφοράς των δύο πρώτων κομμάτων, με τη σχετική επιφύλαξη του στατιστικού λάθους.

Ωστόσο, η …αγωνία για το αν το πρώτο κόμμα θα έχει ή όχι αυτοδυναμία θα διαρκέσει, καθώς εκείνη την ώρα θα είναι αρκετά νωρίς για μια τέτοια πρόβλεψη.
Όπως διευκρινίζεται από τους επιστήμονες, για την αποσαφήνιση της αυτοδυναμίας θα απαιτηθεί ο υπολογισμός του ποσοστού και του τελευταίου κόμματος το οποίο θα πετύχει την εισαγωγή του στη Βουλή, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Σε 4.815 εκλογικά τμήματα, ποσοστό 25%, θα έχουν δοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους κινητά τηλέφωνα με τα οποία αμέσως μετά το τέλος της καταμέτρησης στο συγκεκριμένο τμήμα θα στέλνουν κωδικοποιημένο μήνυμα στην εταιρεία με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Τα εκλογικά τμήματα που διαθέτουν το συγκεκριμένο σύστημα έχουν επιλεγεί κυρίως με τεχνικά κριτήρια και όχι πολιτικά, διευκρινίζει, αλλά σαφώς δεν προτιμούνται πολύ μικρά τμήματα που δίνουν μη ενδεικτικά, για το σύνολο της επικράτειας, αποτελέσματα.

Τα περισσότερα αποτελέσματα από τα τμήματα που διαθέτουν SRT συνήθως καταφθάνουν στο χρονικό διάστημα από τις 20.00 – 21.00, εφόσον οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00.

Εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, για τις υπόλοιπες περιοχές τα αποτελέσματα σταυροδοσίας θα αναρτηθούν από τις περιφέρειες την επόμενη ημέρα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις