ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Στις 21.30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Στις 21.30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

Στις 21.30, περίπου, το βράδυ της Κυριακής (25/01) υπολογίζεται να έχουν οι πολίτες την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών θα ανακοινωθούν περίπου 2,5 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης όταν και θα υπάρχει μια αρχική, πλην όμως, αντιπροσωπευτική εικόνα για τη διαφορά των δύο δημοφιλέστερων κομμάτων, με τη σχετική, βέβαια, επιφύλαξη του στατιστικού λάθους.

Η αγωνία, όμως, για το αν το πρώτο κόμμα στις εκλογές 2015 θα έχει ή δεν έχει αυτοδυναμία, θα κρατήσει περισσότερο. Κι αυτό γιατί για την αποσαφήνιση της αυτοδυναμίας απαιτείται η γνώση του ποσοστού και του τελευταίου κόμματος που θα εξασφαλίση την εισαγωγή του στη Βουλή.

Σε 4.815 εκλογικά τμήματα, ποσοστό 25%, θα έχουν δοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους κινητά τηλέφωνα με τα οποία αμέσως μετά το τέλος της καταμέτρησης στο συγκεκριμένο τμήμα θα στέλνουν κωδικοποιημένο μήνυμα στην υπεύθυνη εταιρεία με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Τα εκλογικά τμήματα που διαθέτουν το συγκεκριμένο σύστημα έχουν επιλεγεί κυρίως με τεχνικά κριτήρια και όχι πολιτικά, όπως διευκρινίστηκε, αλλά σαφώς δεν προτιμούνται πολύ μικρά τμήματα που δίνουν μη ενδεικτικά, για το σύνολο της επικράτειας, αποτελέσματα.

Τα περισσότερα αποτελέσματα από τα τμήματα που διαθέτουν SRT συνήθως καταφθάνουν στο χρονικό διάστημα από τις 20.00 – 21.00, εφόσον οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00.

Εκτός από την Αθήνα και τον Πειραιά, για τις υπόλοιπες περιοχές τα αποτελέσματα σταυροδοσίας θα αναρτηθούν από τις περιφέρειες την επόμενη ημέρα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις