ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ από την Telegraph

Εκλογές 2015: Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ από την Telegraph

Άρθρο γνώμης στη διαδικτυακή έκδοση της Telegraph παρουσιάζει το προφίλ της διαλυμένης, από τη λιτότητα, Ελλάδας, με τον αρθρογράφο Charles Moore να καταλήγει πως υπ' αυτές τις συνθήκες, η ψήφος στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος.

Εκλογές 2015: Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ από την Telegraph «Αν ήμουν Έλληνας, θα έμπαινα στον πειρασμό να ψηφίσω τον Μαρξιστή» -«Η Ελλάδα έχει διαλυθεί από την ελίτ του ευρώ και ο λαός της δεν έχει τίποτα να χάσει»

Ο αρθρογράφος περιγράφει αναλυτικά και γλαφυρά την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα, με το κοινωνικό κράτος να έχει καταλυθεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε οριακό σημείο, μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας.

«Υπ' αυτές τις συνθήκες, είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα όταν λέει πως: «Πρέπει να τερματίσουμε τη λιτότητα, ώστε να μην αφήσουμε τον τρόμο να σκοτώσει τη Δημοκρατία».

Ο αρθρογράφος κάνει αναγωγή στο αποικιοκρατικό παρελθόν της Γηραιάς Ηπείρου, για να δώσει το κλίμα της σημερινής κατάστασης.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με αποικία παρά με Δημοκρατία. Οι παλιές αποικιοκρατικές δυνάμεις απεχθάνονταν τα ακραία προοδευτικά κινήματα και ήταν γαντζωμένες στους εμπόρους και τους πρίγκιπες των χωρών που εξουσίαζαν. Το μάθημα που πήραμε απ' αυτά τα κινήματα ήταν πως κατάφεραν να επικρατήσουν από τον παραλογισμό και υπό την απειλή της επανάστασης. Έτσι, η αποικιοκρατία οδήγησε στον εξτρεμισμό. Και η Ευρωζώνη διοικείται αποικιοκρατικά – με την Ελλάδα ως προβληματική, απομακρυσμένη περιοχή και τη Γερμανία ως κυρίαρχη και απαιτητική δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως η λογική, απελπισμένη απάντηση σ'αυτό. Αν ήμουν Έλληνας, θα σκεφτόμουν: Γιατί να μην τον ψηφίσω και να δω τι θα γίνει; Δεν έχω τίποτα να χάσω....»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις