ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές: Με αντιπρόσωπο - χωρίς ψηφοφόρους η εκλογική διαδικασία στην Αγία Ρουμέλη

Εκλογές: Με αντιπρόσωπο - χωρίς ψηφοφόρους η εκλογική διαδικασία στην Αγία Ρουμέλη

Μετά από μεγάλη περιπέτεια και δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσέγγισης της περιοχής, η δικαστική αντιπρόσωπος έφτασε τελικά στην Αγία Ρουμέλη με super puma, για να διαπιστώσει πως δεν υπήρχαν... ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με το ιστότοπο flashnews.gr, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νότια, με τους νοτιάδες και τη βροχή είναι τέτοιες που καθιστούν αδύνατη για τους εκλογείς, τη μετάβαση στην Αγία Ρουμελή ακτοπλοϊκώς.

Έτσι ο μοναδικός τρόπος για να ψηφίσει κάποιος στην Αγία Ρουμέλη είναι να διασχίσει το μονοπάτι από Αη Γιάννη προς Αγία Ρουμέλη, περίπου 20χλμ για το οποίο χρειάζεται γύρω στις 2 - 2,30 ώρες και αυτό κάτω από βροχή και αέρα.

Περίπου 110 άτομα από τα 129 δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν, είτε γιατί κάποιοι έχοντας πάει τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιστρέψουν στα σπίτια τους είτε γιατί κάποιοι διαμένουν σε άλλες περιοχές.

Το γεγονός βέβαια ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές ώστε να μην μένει αποκλεισμένη η Αγία Ρουμέλη από τον ... υπόλοιπο κόσμο, κάθε φορά που ο καιρός δεν είναι τόσο καλός, μόνο ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί.

Και αυτό, γιατί το πρόβλημα είναι στην προσέγγιση των ακτοπλοϊκών μέσων σε μια υποτυπώδη προβλήτα και η απουσία δρόμου.

Το μήνυμα ενός αναγνώστη του Flashnews,gr που υπογράφει ως "Ένας Αγιορουμελιώτης", τα λέει όλα.
"Η κάλπη πήγε με super puma,εμείς;"
"Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το καλοκαίρι οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης απείχαν από την κάλπη ζητώντας τα αυτονόητα (δρόμο ή λιμάνι) για τη σύνδεση του χωριού μας με τον έξω κόσμο ! Τώρα απέχουν άθελα τους λόγω καιρού προς απόδειξη των προβλημάτων που τους ταλανίζουν τόσα χρόνια. Από τη Δευτέρα δεν έχει πάει καράβι στην Αγία Ρουμέλη και με τα δεδομένα της ΕΜΥ ούτε και όλη την επόμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι εκεί κάνουν τον σταυρό τους μη συμβεί κάτι σοβαρότερο από τις εκλογές για να τους βγάλουν στην τηλεόραση !!!"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015