ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο λαός έγραψε ιστορία – Το σάπιο κατεστημένο φεύγει...

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο λαός έγραψε ιστορία – Το σάπιο κατεστημένο φεύγει...

Ο τόπος γυρίζει σελίδα. Το σάπιο κατεστημένο που επί σειρά ετών ταλαιπώρησε τη χώρα και τους πολίτες χωρίς να καταφέρει απολύτως τίποτα, παίρνει το δρόμο του.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

Ο λαός μίλησε και τώρα που έκλεισαν οι κάλπες όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν το μέλλον των παιδιών μας και φόρτωσαν με χρέη γενεές επί γενεών, οι άνθρωποι των οποίων τα κόμματα βουτήχτηκαν στο βούρκο και στη λάσπη του μαύρου πολιτικού χρήματος φεύγουν νύχτα και ευτυχώς – για τους ίδιους – χωρίς ελικόπτερο.

Ένα πολιτικό σύστημα που χαρακτηρίστηκε κυρίως για την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα μεγατόνων εδώ και 25 χρόνια, βλέπει σήμερα την πόρτα της εξόδου.

Σκάνδαλα Siemens, υποβρυχίων, ψηφιακών παροχών, οπλικών συστημάτων, ναυπηγείων, εκατομμυρίων που πηγαινοερχόντουσαν σε πολιτικά γραφεία, λαθρεμπόριο πετρελαίου, φοροαποφυγή εφοπλιστών, είναι μερικές μόνο από τις υποθέσεις που διαχειρίστηκε για ίδιον όφελος το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Πολιτικό προσωπικό που για περίπου 20 χρόνια άλλαζε τις ίδιες καρέκλες στην εξουσία, χωρίς να αλλάζει τίποτα στη χώρα.

Άνθρωποι που βρισκόντουσαν για δεκαετίες σε υπουργικές καρέκλες χωρίς να προσφέρουν κανένα απολύτως έργο ξαναζήτησαν και πάλι την ψήφο μας για να κάνουν, άγνωστο τι...

Είκοσι χρόνια κράτησαν τη χώρα στον πάτο και τώρα μας λένε ότι σε ένα βράδυ θα τα καταφέρουν.
Δυστυχώς για όλους αυτούς, ο κόσμος δεν «τσίμπησε». Δεν τους πίστεψε. Η κοινωνία σηκώθηκε από τον καναπέ. Σιχάθηκε την αναμονή και την χωρίς πρόγραμμα πορεία της χώρας προς το άγνωστο.

Σιχάθηκε τη συνεχή υποχωρητικότητα και τη δουλοπρέπεια απέναντι στους δανειστές.

Ο κύβος ερρίφθη. Η νέα μεταπολίτευση είναι εδώ. Έρχεται κάτι «νέο» που όπως πολύ σωστά λέγουν αρκετοί δεν το γνωρίζουμε. Πλην όμως το «νέο» έχει ένα βασικό πλεονέκτημα. Δεν έχει «γραμμάτια» και «κρατήματα» από το σύστημα της διαπλοκής.

Μένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει στο ακέραιο το «συμβόλαιο τιμής» με τον λαό. Σε αυτό το δρόμο δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Ή όλα ή τίποτα. Δεν χωρούν ούτε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε θολές συμφωνίες με τους δανειστές, ούτε υποχωρήσεις, ούτε μέτρα ντροπής.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από «διαχειριστές» και από λογιστάκους της δημιουργικής λογιστικής.

Έχει ανάγκη από ανθρώπους που να αναπτερώσουν το ηθικό των Ελλήνων και να βγουν μπροστά για να πάρει μπροστά η μεγάλη ατμομηχανή της οικονομίας, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των υψηλών τεχνολογιών και να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Οι Έλληνες θέλουν να νιώσουν Ευρωπαίοι κι όχι φτωχοί συγγενείς και επαίτες.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις