ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Σχηματισμός κυβέρνησης - Το παζλ της επόμενης μέρας

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Σχηματισμός κυβέρνησης - Το παζλ της επόμενης μέρας

Με ποιους θα σχηματίσει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και υπό ποιούς όρους - Όλα τα σενάρια ανοικτά. Οι συναντήσεις του Προέσρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Από σήμερα, Δευτέρα, (26/01/2015) ξεκινούν τα δύσκολα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επαφές με πολιτικούς αρχηγούς, αφού πάρει τη διερευνητική εντολή, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το τι ακριβώς θα γίνει κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με ακρίβεια, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από τις επαφές του Τσίπρα με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι διαθέσιμο να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε ότι αφορά ζητήματα κεντρικής στρατηγικής επί των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινείται και το Ποτάμι, αν και από τις δύο πλευρές (τόσο από την μεριά του Τσίπρα, όσο και από την πλευρά του Θεοδωράκη) υπάρχει καχυποψία για περαιτέρω συνεργασία.

Σήμερα, Δευτέρα (26/01/2015), εξάλλου, οι δυο άνδρες θα έχουν συνάντηση, προκειμένου να αποσαφηνίσουν τη γραμμή που θα ακολουθήσει ο καθένας.

Διάθεση για κυβέρνηση συνεργασίας φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος είναι θετικός σε μια συγκυβέρνηση, χωρίς όμως τη συμμετοχή μνημονιακών κομμάτων ή άλλων περιπτώσεων, όπως το Ποτάμι.

Άλλωστε σήμερα, Δευτέρα (26/01/2015) και ο Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και θα συζητήσουν όλα τα ενδεχόμενα και όλες τις λεπτομέρειες.

Οι ζυμώσεις θα είναι αρκετές και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις