ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά: Ιστορική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015 - Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά: Ιστορική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Iκανοποίηση για «την ιστορική νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα» εξέφρασε η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (ΕΕΑ).

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΕΕΑ υπογραμμίζει ότι ψηφίζοντας συντριπτικά για τον Αλέξη Τσίπρα, οι Έλληνες έχουν απορρίψει χρόνια πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα, αλλά και η τρόικα.

Αυτό αποτελεί την ελπίδα για εκατομμύρια Ευρωπαίους, οι οποίοι υπόκεινται στις ίδιες πολιτικές σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το αποτέλεσμα είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι υπάρχει επιθυμία για πραγματική αλλαγή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΕΑ, τώρα είναι η ώρα για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του «αφόρητου» ελληνικού χρέους, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να εφαρμοστεί μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης. «Αυτό το μήνυμα πρέπει να ακουστεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει το βασανιστήριο που οι Έλληνες έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια» σημειώνει η ΕΕΑ.

Η Ενωτική Αριστερά τονίζει, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι πολίτες τους δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις αποφάσεις τους χωρίς αντίδραση, εφόσον θέλουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την απασχόληση.

Η ΕΕΑ έδωσε τα θερμότερα συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και «του ευχόμαστε επιτυχία στις διαπραγματεύσεις για μια κυβέρνηση. Μπορεί αυτή η νίκη του ελληνικού λαού να είναι η πρώτη στον δρόμο προς την οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις