ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Έλληνες καταψήφισαν την Άνγκελα Μέρκελ»

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Έλληνες καταψήφισαν την Άνγκελα Μέρκελ»

«Οι Έλληνες καταψήφισαν την Άνγκελα Μέρκελ»: Με αυτόν τον τίτλο και με μία εύγλωττη φωτογραφία με κεντρικό σύνθημα «καληνύχτα κυρία Μέρκελ», η ανταπόκριση του Spiegel από τις Βρυξέλλες δίνει το στίγμα της διάθεσης που επικρατεί.

Χαρακτηριστική η φωτογραφία με μία νέα γυναίκα που κρατά πλακάτ με το μήνυμα "καληνύχτα κυρία Μέρκελ".

Στον υπότιτλο το άρθρο γράφει χαρακτηριστικά: «Ο θρίαμβος ΣΥΡΙΖΑ σόκαρε τις Βρυξέλλες. Εκεί υπάρχει η ελπίδα για έναν συμβιβασμό με τον πρωθυπουργό Τσίπρα αλλά και ο φόβος παρεκτροπής από τις μεταρρυθμίσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και μιας αριστερής αναγέννησης στην Ευρώπη».

Spiegel 1

Το άρθρο επικαλείται, χωρίς να τους κατονομάζει, δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων των Βρυξελλών, οι οποίοι επισημαίνουν πως το αποτέλεσμα δεν είναι παρά η απάντηση των Ελλήνων στην αυστηρή λιτότητα της πολιτικής του Βερολίνου.

Το ερώτημα που παραμένει εκκρεμές είναι ποια στάση θα κρατήσει από εδώ και στο εξής ο νέος πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Μία οπισθοχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από την δρόμο των μεταρρυθμίσεων», γράφει το Spiegel, «θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην σταθερότητα της ευρωζώνης, προκαλώντας ανάλογα αντιμνημονιακά κινήματα σε χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις