ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Ορκίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Τσίπρας

Εκλογές 2015: Ορκίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Τσίπρας

Με ταχύτατο ρυθμό «τρέχουνε» από το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου οι εξελίξεις και οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα μετά το θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

To Newsbomb μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαδικασία του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ορκωμοσίας

Στον πρώτο διάλογο που είχαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους: Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά, ενώ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η πλειοψηφία της κυβέρνησής του θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη με την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων μέσα στη Βουλή».

Είναι καλύτερο να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατι ο δρόμος είναι ανηφορικός είπε ο Τσίπρας

Ο Κάρολος Παπούλιας θα επέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Τσίπρα, ενώ νωρίτερα ο κ. Τσίπρας στάθηκε απέναντι από τον Κ. Παπούλια και ορκίστηκε να υπηρετεί τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους. Ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε για το σκοπευτήριο της Καισαριανής

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Το κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εντός της ημέρας, όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του, με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη μαραθώνια τηλεοπτική μετάδοση της ΝΕΡΙΤ.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις