ΕΚΛΟΓΕΣ

Κάμερον: «Να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα η νέα κυβέρνηση»

Κάμερον: «Να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα η νέα κυβέρνηση»

Να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις της καλεί τη νέα κυβέρνηση, μέσω της εκπροσώπου του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, που προσθέτει πως ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός πρέπει να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού», δήλωσε η εκπρόσωπος προς τους δημοσιογράφους. «Η Ελλάδα είναι ανάγκη να αντιμετωπίσει το έλλειμμά της και να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις της».

«Η αύξηση των δαπανών στα δημόσια οικονομικά δεν έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την ανάπτυξη στην Ελλάδα ή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι (η Ελλάδα) είναι ανάγκη να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το έλλειμμά της και να ανταποκρίνεται στις διεθνείς δεσμεύσεις της», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει πως η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι η αναταραχή στην ευρωζώνη θα μπορούσε να πλήξει τη βρετανική οικονομία. Η εκπρόσωπος του Κάμερον δήλωσε πως η Βρετανία θέλει μια σταθερή Ελλάδα και ζητάει οι συνομιλίες για τα χρέη της χώρας να διεξαχθούν με μη συγκρουσιακό τρόπο.

Σε ομιλία του στη νότια Αγγλία, ο Κάμερον είπε πως οι Έλληνες ψηφοφόροι εξεγέρθηκαν κατά της οικονομικής αποτυχίας και ότι το αποτέλεσμα δείχνει πως υπάρχουν μερικά "σημάδια κινδύνου" στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Κάμερον, ο οποίος δίνει τη δική του εκλογική μάχη στη Βρετανία σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα συγχαρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να πει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα αυξήσει την οικονομική αβεβαιότητα σ' όλη την Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015