ΕΚΛΟΓΕΣ

Ολάντ: Μετά την πρόσκληση σε Τσίπρα έβγαλε το… μαστίγιο!

Ολάντ: Μετά την πρόσκληση σε Τσίπρα έβγαλε το… μαστίγιο!

Μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι», ωστόσο λίγο αργότερα έσπευσε να… υπενθυμίσει πως «έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις από την Ελλάδα έναντι της διεθνούς τρόικας των πιστωτών της (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες οφείλουν «να τηρηθούν»...

«Η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη, η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης», σημείωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, την επομένη της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές στη χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά με την επιδίωξη του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σε «δύο αρχές, την "αλληλεγγύη" και την "υπευθυνότητα" απέναντι σε αυτό που βιώνει η Ελλάδα, δηλαδή "μια λιτότητα η οποία είναι ιδιαίτερα οδυνηρή».

Η Γερμανία πάντως, καθώς και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους.

«Οι δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί και οφείλουν να τηρηθούν», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας πως η Γαλλία έχει ήδη «συμμετάσχει οικονομικά στις προσπάθειες που χρειάστηκε να γίνουν για την Ελλάδα», αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης.

«Με αυτές τις δύο αρχές κατά νου θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, επισήμανε ακόμα ο Ολάντ, εξηγώντας πως αυτές «πρέπει να γίνουν, διότι προβλέπονταν».

«Είναι η Ευρώπη αυτή που θα τις διεξαγάγει και η Γαλλία θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή», σε ένα «ευρωπαϊκό πνεύμα», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις