ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο Νταβούτογλου περιμένει τον Τσίπρα στην Τουρκία

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο Νταβούτογλου περιμένει τον Τσίπρα στην Τουρκία

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι τον προσκάλεσαν σε Βρυξέλλες και Άγκυρα, αντίστοιχα, δέχθηκε τη Δευτέρα (26/1) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε συγχαρεί τον Αλέξη Τσίπρα για τον ορισμό του στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής:

«Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήθελα να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του σήμερα ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας από την πρώτη μέρα της κρίσης και με προσήλωση θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας να βάλει την οικονομία της σε μία βιώσιμη πορεία.
Προσδοκώ μια πολύ στενή συνεργασία με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και αναμένω να τον καλωσορίσω στην άτυπη Σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεως στις Βρυξέλες, στις 12 Φεβρουαρίου».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι συγχαρητήρια τηλεφωνήματα δέχτηκε επίσης ο κ. Τσίπρας από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις