Εκλογές 2019: Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Newsbomb

Εκλογές 2019: Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε δύο ουρές δύο διαφορετικών αιθουσών θα αναγκαστούν τελικώς οι ψηφοφόροι να περιμένουν την Κυριακή της 26ης Μαΐου

Εκλογές 2019: Σε δύο ουρές δύο διαφορετικών αιθουσών θα αναγκαστούν τελικώς οι ψηφοφόροι να περιμένουν την Κυριακή της 26ης Μαΐου, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στις τέσσερις κάλπες, δηλαδή στη μία αίθουσα για Ευρωεκλογές και Περιφερειακές Εκλογές, ενώ στην άλλη αίθουσα για Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές.

Ο κύβος ερρίφθη και η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρωτοφανούς αυτής “καινοτομίας” που συζητείται όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως προκύπτει πλέον και από Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο άνοιξε μεν νομικά ο δρόμος για μοίρασμα των καλπών σε ξεχωριστές αίθουσες,αλλά η απόφαση ΔΕΝ είχε οριστικοποιηθεί.

Το αρ.118 του ν.4604/2019, που ψήφισαν 148 βουλευτές, τροποποίησε το αρ.114 του “Καλλικράτη” δίνοντας στον Υπουργό Εσωτερικών την ευχέρεια, με Απόφασή του, να ορίσει εάν οι εκλογικές διαδικασίες θα διεξαχθούν στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής, ή όχι.

Και μπορεί η συγκεκριμένη Υ.Α. να μην έχει (μέχρι στιγμής) εκδοθεί, όμως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε άλλη Υ.Α. που αποδεικνύει -πρώτη φορά επισήμως - το μοίρασμα των τεσσάρων καλπών ανά δύο.

Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 25020 Υ.Α. ο Υπουργός προχώρησε σε τροποποίηση προηγούμενης του 2010 που καθορίζει τα Βιβλία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Την απάντηση στο «Πού ψηφίζω στις ευρωεκλογές 2019» δίνει μέσα από μια εφαρμογή το ΥΠΕΣ.

Οι πολίτες χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία (Ειδικός Εκλογικός Αριθμός, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης) μπορούν να δουν σε ποια περιοχή και τμήμα ψηφίζουν στις ευρωεκλογές 2019.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη στο http://www.ypes.gr/services/eea/eeaeu/eea.htm.

Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι ενδιαφερόμενοι για τις δημοτικές εκλογές ακολουθώντας τον σύνδεσμοhttp://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm.

ΠΗΓΗ airetos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στον ΣΚΑΪ: «Πάτωσε» το Survivor – Πότε «κόβεται» οριστικά (pics)

Κύπρος: Δίνουν 11.500 ευρώ το μήνα για αυτή τη θέση - Δεν πάει όμως κανείς!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved