ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές 2019: Δάκρυσε η Δούρου κατά την ομιλία του Τσίπρα (vid)

Περιφερειακές εκλογές 2019: Δάκρυσε η Δούρου κατά την ομιλία του Τσίπρα (vid)
"Τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες" είπε η κ. Δούρου

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην στοχοποίηση της Ρένας Δούρου τα τελευταία χρόνια από την αντιπολίτευση και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης και από τα fake news.

«Ρένα η διαρκής στοχοποίηση δεν είναι κατηγορία είναι τίτλος τιμής για σένα» είπε απευθυνόμενος στην περιφερειάρχη συμπληρώνοντας πως φταίει για μία σειρά δράσεις και πράξεις που ανέπτυξε στην τετραετία της, γιατί επί των ημερών της αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και η διαφάνεια, γιατί προχώρησαν μεγάλα έργα πνοής στο οδικό δίκτυο, στην αντιπλημμυρική προστασία, μέχρι την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, την αποκατάσταση του Πεδίου του 'Αρεως...

Η Ρένα Δούρου, είπε ο κ. Τσίπρας, είχε την δυνατότητα να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και σε υπουργικό θώκο και να είναι τώρα υποψήφια για την Βουλή ή την ευρωβουλή αλλά έμεινε στην Περιφέρεια και παλεύει για να νικήσει.

Αναφερόμενος συνολικά στις προσεχείς εκλογές είπε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν κρίνοντας και συγκρίνοντας που ήταν ο τόπος μας πριν και που είναι τώρα. «Πέρα από το έργο και το ήθος μας έχουμε έναν απρόσμενο σύμμαχο την αλαζονεία και την εκδικητικότητα που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι της παλιάς Ελλάδας. Ειδικά όταν αναφέρουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος με τους ίδιους όρους του παρελθόντος. Είμαστε κομμάτι αυτού του λαού που δίνει τις μάχες... Η διαφορά μας από το παλιό πολιτικό σύστημα θα μας δώσει την προοπτική νίκης. Ήμασταν, είμαστε και γινόμαστε η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη του τόπου. Στις 26 Μάη ο λαός της Αττικής θα δώσει νέα εντολή στην Ρένα. Η ετυμηγορία για την Ρένα έχει βγει: άλλα τέσσερα χρόνια Ρένα στο τιμόνι της Αττικής».

Η περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφια – που δεν έκρυψε την συγκίνησή της ακούγοντας τον πρωθυπουργό – σχολίασε πως η προσεχής μάχη είναι «για να μην αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες, τις δυνάμεις του παρελθόντος, τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης να ξανασηκώσουν κεφάλι, η μάχη της Αττικής είναι μάχη της Δημοκρατίας για τον τόπο».

«Από εδώ, στέλνουμε στις δυνάμεις αυτές σαφές μήνυμα: δεν θα περάσουν. Δεν θα επιστρέψουν στην Αττική, θα τους κλείσουμε τον δρόμο, δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια, για να αλώσουν μετά την πατρίδα» συμπλήρωσε.

Κάνοντας αναφορά στο κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Αττικής είπε πως διασφαλίζει σε 23.000 παιδιά την έγκαιρη πρόσβαση καθημερινά στα σχολεία τους και στηρίζει τη Δημόσια Υγεία με 40 εκατομμύρια για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, με 22 εκατομμύρια για τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη την Αττική...Επίσης είπε, η Αττική στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας ως αρωγούς της κοινωνικής συνοχής: χρηματοδοτεί την Πυροσβεστική με 5 εκατομμύρια και με άλλα τόσα την Αστυνομία. Είναι υπέρ των οικολογικών μέσων μαζικής μεταφοράς και χρηματοδοτεί με 30 εκατομμύρια την αγορά 92 "πράσινων" λεωφορείων".

Μιλώντας για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε: «Σήμερα στην Αττική έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 168 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού πάνω από μισό δισεκατομμύριο. αθόρυβα και δυνατά, η Αττική έχει γίνει ένα τεράστιο ανοικτό εργοτάξιο με 360 εργοτάξια και στους 66 Δήμους, εργοτάξια που τονώνουν τις τοπικές αγορές και δημιουργούν δουλειές. Σήμερα στην Αττική έχουμε 1.250 ενταγμένα έργα, προϋπολογισμού 2.1 δις ευρώ, για τους πολίτες και το περιβάλλον. Σήμερα στην Αττική δημιουργούμε, μέσα από την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο κι εδώ, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, έναν νέο υπερτοπικό αναπτυξιακό πόλο».

Ειδική αναφορά έκανε στην διαχείριση των απορριμμάτων λέγοντας ότι «δεν είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ, εφαρμόζουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές και πρακτικές για την ανακύκλωση, για μια νέα, οικονομικά και οικολογικά, δίκαιη και βιώσιμη πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της αποκέντρωσης και της εγγύτητας. Ξεβολεύοντας τα συμφέροντα που κάνουν τα πάντα για τη διατήρηση της ντροπής της χωματερής στη Φυλή.

Αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που είχε δώσει το 2014 λέγοντας ότι «τηρήσαμε τον λόγο μας. Τηρήσαμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες. Και πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα, μπροστά στις προκλήσεις που έρχονται».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής. Για την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, μίλησαν η Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Κώστας Μανιάτης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών (2011-2014) και πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο Μιχάλης Κόκκινος, μέλος της πολιτικής γραμματείας της Κίνησης Πολιτών ‘’ΠΡΑΤΤΩ’’ η Ζωή Καρκούλια, μέλος της πολιτικής γραμματείας της «Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας» και η Νίκη Μπακογιάννη, ολυμπιονίκης. Μήνυμα υποστήριξης απέστειλε ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις