ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019 - Αγγελόπουλος: «Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αγκυλώσεις»

Ευρωεκλογές 2019 - Αγγελόπουλος: «Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αγκυλώσεις»
"Η Ελλάδα είναι η πηγή των θεμελιωδών ανθρωπιστικών, πολιτικών και πολιτιστικών αξιών που συνιστούν το όραμα “Ευρώπη” αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος

Ευρωεκλογές 2019: Με τη Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

"Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, αποτελεί μεγάλη προσωπική τιμή, αλλά επίσης τιμά με τον καλύτερο τρόπο και το ακριτικό νησί της Σάμου, που, αν και έχει υποστεί βαριές συνέπειες, έχει σταθεί απέναντι στο μείζον ζήτημα των καιρών μας, αυτό του προσφυγικού/μεταναστευτικού, με αταλάντευτη αξιοπρέπεια, γνήσιο ανθρωπισμό και βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης", επισημαίνει ο κ. Αγγελόπουλος.

"Η τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά το θεμελιώδες και πιο ζωντανό κύτταρο της δημοκρατίας και ο ρόλος της σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, από τον Ευρωσκεπτικισμό και την άνοδο των ακραίων φωνών, έως τις οικονομικές ανισότητες, τις διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης και τη φύλαξη των συνόρων της, αναγκαστικά πρέπει να είναι αναβαθμισμένος" τονίζει και συνεχίζει:

"Η άμεση επαφή που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με τη ρίζα των προβλημάτων που σήμερα, αθροιζόμενα, απειλούν την ευρωπαϊκή ενότητα και θολώνουν το όραμα που ονομάσαμε “Ευρώπη”, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για αλλαγές στον ευρωπαϊκό διοικητικό χάρτη, τέτοιες που να μπορούν να προσφέρουν γρήγορα χρήσιμες, πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις. Είναι πεποίθησή μου, βασισμένη και στην εμπειρία μου των τεσσάρων ετών ως εκλεγμένου Αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι η επόμενη μέρα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αγκυλώσεις, με λιγότερη γραφειοκρατία και με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, θα βασίζεται σ’ αυτήν ακριβώς τη συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συγκεντρωμένη, πρακτική γνώση για τη ζωή, τις αγωνίες και τις ελπίδες των Ευρωπαίων πολιτών".

Καταλήγοντας ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνει πως "η Ελλάδα είναι η πηγή των θεμελιωδών ανθρωπιστικών, πολιτικών και πολιτιστικών αξιών που συνιστούν το όραμα “Ευρώπη”. Ακόμη και το όνομά της, είναι ελληνικό. Και αυτή η Ευρώπη που πεφωτισμένοι ηγέτες ονειρεύτηκαν να συνθέσουν πάνω στις στάχτες δύο παγκοσμίων πολέμων, είναι το σπίτι μας. Δε θα το γκρεμίσουμε. Με πείσμα και αισιοδοξία απ’ τη μία, αλλά, απ’ την άλλη και με γνώση, επιχειρήματα, πρωτοβουλίες και ιδέες, θα φροντίσουμε να το κάνουμε ακόμη πιο φιλόξενο για τους λαούς της ηπείρου μας".

Το βιογραφικό του Μιχάλη Αγγελόπουλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στο Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Μελετών στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Από το 1986 μέχρι το 2004 άσκησε μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο κοινοτικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1995 - 2004), και Επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 2004 έως και το 2007 ήταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από το 2008 έως το 2009 διετέλεσε Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2013 ανέλαβε Νομικός Σύμβουλος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ). Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι Δήμαρχος Σάμου και από τον Οκτώβριο του 2014, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Ταυτόχρονα, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σχετικές ειδήσεις