ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Πού θα εγκατασταθούν τα εκλογικά κέντρα κομμάτων και υποψηφίων

Εκλογές 2019: Πού θα εγκατασταθούν τα εκλογικά κέντρα κομμάτων και υποψηφίων
Αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Τη χωροθέτηση των εκλογικών κέντρων των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πρωτεύουσας, αποφάσισε για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή του συνεδρίαση, που είναι σε εξέλιξη.

Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει αποφασίσει να μην παραχωρήσει χώρο για εκλογικά περίπτερα της Χρυσής Αυγής και των παρατάξεων της.

Στην πλατεία Συντάγματος θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά τους περίπτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα εγκατασταθούν τα εκλογικά περίπτερα της ΝΔ, του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ενώ του υποψηφίου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Στον πεζόδρομο Κοραή θα εγκαταστήσουν τα περίπτερα τους το ΚΙΝΑΛ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στην πλατεία Ομονοίας και Γ' Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα του ΚΚΕ, του υποψηφίου περιφερειάρχη, Γιάννη Πρωτούλη, και του υποψηφίου δημάρχου, Νίκου Σοφιανού.

Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου θα είναι το εκλογικό περίπτερο των ΑΝΕΛ, Ερμού και Νίκης της Ένωσης Κέντρου, ενώ το ΠΟΤΑΜΙ θα εγκαταστήσει το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, η ΛΑΕ στον πεζόδρομο Γρηγορίου Ε' και η Ανταρσία στη Βιβλιοθήκη.

Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου, Βασίλη Καπερνάρου, θα εγκατασταθεί στην Καπνικαρέα, του Γιάννη Τσιρώνη στον πεζόδρομο της Ερμού, του Γιώργου Βουλγαράκη στην Ερμού και πλ.Συντάγματος, του Γιώργου Καραμπελιά Σανταρόζα και Αρσάκη, της Αυγής Μπέσκα - Θεοδόση στην Πατριάχρου Γρηγορίου Ε', της Ντίνας Ρέππα στην Αιόλου και Σταδίου, του Κώστα Καψή στην Πανεπιστημίου και Αρσάκη και του Κώστα Πλεύρη στο ΜΕΤΡΟ της Πανόρμου.

Επίσης, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά του κέντρα ως εξής: Ο Θανάσης Τζήμερος στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, ο Κώστας Βουλγαρίδης στην Ακαδημίας και Μασσαλίας, η Μαριάννα Τσιχλή στον πεζόδρομο Πατριάρχη Γρηγορίου Ε' και ο Νίκος Παπαδάκης στην Πανεπιστημίου και Αρσάκη.

Με την ίδια απόφαση χωροθετήθηκαν τα εκλογικά περίπτερα και όλων των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο, προχώρησε σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Αποφάσισαν ετσιθελικά να τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος μόνο τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Καταλήγοντας, η Πειραιώς προσθέτει: «Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους».

Η δήλωση του Γερουλάνου

Τσάι και συμπάθεια στο γεμάτο τεστοστερόνη Γραφείο Τύπου της ΝΔ που ανακάλυψε συνωμοσίες και πραξικοπήματα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα…εκλογικά περίπτερα (αν είναι δυνατόν).

Για να μην συγχύζονται οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε τον χώρο στο Σύνταγμα με όποιον θέλουν. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» άφησε το θέμα εν λευκώ στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου οι οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτο παζλ χωροταξίας εκλογικών περιπτέρων δεκάδων κομμάτων και συνδυασμών ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης σε δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έτσι κι αλλιώς η δική μας καμπάνια εστιάζεται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και εκεί βρισκόμαστε και θα βρεθούμε καθημερινά. Με τα εκλογικά περίπτερα στο κέντρο ασχολούνται όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι επιθυμούμε εμείς οι Αθηναίοι: να νοιαστεί επιτέλους κάποιος για όλες τις γειτονιές αυτής της πόλης.

Αλήθεια όμως, αρχίζουμε να ανησυχούμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στη Ν.Δ. που πίστεψαν ότι αυτό το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό που να δικαιολογεί δελτίο τύπου…

Κοιτάξτε το παιδιά.

Υ.Γ. Παιδιά, η σωστή ημερομηνία για καταδίκη πραξικοπήματος με Δελτίο Τύπου είναι η 21η Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ με τον Λοχαγό - serial killer: Τη στραγγάλισε ενώ έκαναν έρωτα

Σχετικές ειδήσεις