ΕΚΛΟΓΕΣ

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Πατούλης: Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν προοπτικές ανάπτυξης

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Πατούλης: Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν προοπτικές ανάπτυξης
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα κάθε περιοχής

Περιφερειακές εκλογές 2019: Επίσκεψη στα νησιά του Αργοσαρωνικού, πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, και συζήτησε με εκπροσώπους φορέων, αλλά και με επιχειρηματίες και πολίτες στον Πόρο, την Τροιζηνία, τα Μεθάνα, την Ύδρα και τις Σπέτσες, για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Μαζί με τον κ. Πατούλη ήταν ο βουλευτής ΝΔ Α' Πειραιώς και Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρώην περιφερειάρχης, δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι του Αργοσαρωνικού πολίτες Β' κατηγορίας», είπε ο κ. Πατούλης.

Από τις συζητήσεις, τα προβλήματα που κατέγραψε, αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, την έλλειψη μεγάλων έργων (αποχέτευσης, όμβριων, κ.ά.), την ελλιπή ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών, το προβληματικό οδικό δίκτυο, την υδροδότηση και τις παρατάσεις των έργων.

Σε δηλώσεις του, που ακολούθησαν της επίσκεψης, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι «τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία» και ότι «για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο θα προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα κάθε περιοχής ως εξής:

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Γ. Πατούλης με το μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ, ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης, καθώς και για τη λειτουργία δύο νοσοκομείων (Αίγινας και Ύδρας) σε κτηριακές εγκαταστάσεις κληροδοτημάτων. Ο σεβασμιότατος αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην έγκριση που έχει υποβάλει η Μητρόπολη στην Περιφέρεια για τη σύσταση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Πηγή: ΑΠΕ