ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλσα Μπάρδα: Φαιδρή προσπάθεια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ να «οικειοποιηθούν» το αποτέλεσμα στην Ισπανία

Έλσα Μπάρδα: Φαιδρή προσπάθεια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ να «οικειοποιηθούν» το αποτέλεσμα στην Ισπανία

Τι δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία και την απόπειρα ερμηνείας τους από τα ελληνικά κόμματα

Η Έλσα Μπάρδα, κλινική ψυχολόγος και αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς, υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την φαιδρή προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής να... οικειοποιηθούν το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, να το ερμηνεύσουν κατά το δοκούν και να βρουν αντιστοιχίες στο εγχώριο πολιτικό τοπίο, κατά πώς τους βολεύει. Παραβλέπουν ωστόσο τα μοναδικά ξεκάθαρα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς: από τη μία, την ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και, από την άλλη, την επιβεβαίωση, για άλλη μια φορά, του κατακερματισμού του ευρωπαϊκού πολιτικού τοπίου».

«Οι συνεργασίες, με ξεκάθαρους όρους και διακριτούς ρόλους, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, είναι συνεπώς μονόδρομος, όπως υποστηρίζει επί σειρά ετών η Ένωση Κεντρώων. Ας τα ξεχάσουν αυτά που ξέρουν. Ο παλαιός δικομματισμός πέθανε και δεν υπάρχει νέος, να τον αντικαταστήσει» κατέληξε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2019: Ανατροπή με νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις