ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Νέα δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται στη Θεσσαλονίκη

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Νέα δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται στη Θεσσαλονίκη
Αυτοί είναι που θα δώσουν τη μάχη: Ν. Ταχιάος, Γ. Ορφανός και τον Κ. Ζέρβας

Τρεις μόλις βδομάδες πριν τις Δημοτικές εκλογές, όλα – σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό της free press «Καρφίτσα» – δείχνουν να είναι ανοικτά στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα. 

Ήδη φαίνεται να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο μια τριάδα που φαίνεται ότι θα δώσει την μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν σε ένα σκληρό δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πρόκειται για τον Ν. Ταχιάο, τον Γ. Ορφανό και τον Κ. Ζέρβα οι οποίοι ενισχύονται στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με τα αποτελέσματα της έρευνας πριν ένα μήνα. Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι 16.2%, 14.3% και 12.4% αντίστοιχα, όταν πριν ένα μήνα συγκέντρωναν πάλι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της OPINION POLL ήταν 15.7%, , 12.3% και 9.8% ! Τα κέρδη τους είναι σημαντικά και έρχονται σαν αποτέλεσμα και της μείωσης των αναποφάσιστων, αλλά και από ένα «ανακάτεμα της τράπουλας».

Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι ή ενισχύονται οριακά (π.χ η Κ. Νοτοπούλου από 6.5% εμφανίζεται με 8.2% ) ή παραμένουν στα ίδια ποσοστά ( π.χ ο Π. Ψωμιάδης που εμφανίζεται με 7% έναντι 6.9% πριν ένα μήνα) ή εμφανίζουν καθαρή πτώση όπως στην περίπτωση του Σ. Βούγια που από 9.7% πέφτει στο 7%. Έτσι δημιουργείται μια δεύτερη τριάδα με την Κ. Νοτοπούλου να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι βρίσκονται με πολύ μικρότερα ποσοστά και ένα μεγάλο τμήμα τους δεν συγκεντρώνει πάνω από 1% ή και βρίσκονται γύρω στο 1%. Άλλωστε, πάνω από 2%, μόνο οι κ.κ Λεκάκης, Αηδονόπουλος και Ζαριανόπουλος συγκεντρώνουν.

Αντίθετα, όσον αφορά στις Περιφερειακές Εκλογές, ο Τζιτζικώστας εμφανίζεται πανίσχυρος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ποσοστό 53. 2 % , ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό τμήμα αναποφάσιστων, από το οποίο « έχει να εισπράττει» ένα τουλάχιστον τμήμα τους. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι τόσο εμφανές, που είναι καθαρό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει ένα δυνατό bonus στον Α. Τζιτζικώστα.

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, όπως και οι Ευρωεκλογές διεξαχθούν σε ένα πολιτικό κλίμα πλήρους επικυριαρχίας της Ν.Δ όπως δείχνουν τα ποσοστά που θα συγκέντρωνε σε Βουλευτικές Εκλογές και επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα αποτελέσματα πριν ένα μήνα. Η διαφορά υπέρ της Ν.Δ είναι χαοτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε πότε θα δοθεί - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σχετικές ειδήσεις