ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Υπουργείο Εσωτερικών: Έτσι πρέπει να είναι τα ψηφοδέλτια

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Υπουργείο Εσωτερικών: Έτσι πρέπει να είναι τα ψηφοδέλτια
Τα ψηφοδέλτια κατασκευάζονται από λευκό χαρτί

Περιφερειακές εκλογές 2019: Τη μορφή του ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα οι οδηγίες για τα ψηφοδέλτια υποδεικνύουν πως η αναγραφή των ονομάτων, επωνύμων και πατρωνύμων υποψηφίων μπορεί να γίνει με κεφαλαία ή μικρά γράμματα, θα αναγράφονται όμως όλα με τον ίδιο τρόπο δηλ. είτε όλα τα ονόματα με μικρά γράμματα είτε όλα με κεφαλαία.

Η γραμματοσειρά, η απόσταση μεταξύ των ονομάτων και το βάρος του ψηφοδελτίου δεν ορίζονται και συνεπώς εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια του συνδυασμού.

Τα ονόματα, επώνυμα και πατρώνυμα των υποψηφίων, που αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες, τίθενται στο ψηφοδέλτιο με τη σειρά που ανακηρύχθηκαν από το αρμόδιο δικαστήριο.

– Στα ψηφοδέλτια αναφέρεται η ένδειξη «Εκλογική Περιφέρεια». Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκλογική περιφέρεια ταυτίζεται με την περιφερειακή ενότητα, εάν στο ψηφοδέλτιο τεθεί η ένδειξη «Περιφερειακή Ενότητα» αντί της «Εκλογικής Περιφέρειας», αυτό δεν αποτελεί λόγω ακυρότητας του ψηφοδελτίου.

Μορφή ψηφοδελτίων

-Τα ψηφοδέλτια κατασκευάζονται από λευκό χαρτί.

– Τα ψηφοδέλτια για όλη την επικράτεια έχουν σχήμα ορθογώνιο.

Διαστάσεις των ψηφοδελτίων

1. Για τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι από ένας (1) έως οκτώ (8), σε 14Χ20 εκατοστά του μέτρου περίπου.

2. Για τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι από εννέα (9) έως και δέκα πέντε (15), σε 14Χ28 εκατοστά του μέτρου περίπου.

3. Για τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι από δέκα έξι (16) έως και είκοσι εννέα (29), σε 14Χ35 εκατοστά του μέτρου περίπου.

4. Για τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι από τριάντα (30) και πάνω, σε 14Χ46 εκατοστά του μέτρου περίπου.

– Η εκτύπωση των εντύπων ψηφοδελτίων πρέπει να είναι με μαύρη απόχρωση.

Περιεχόμενο ψηφοδελτίων για τις περιφερειακές εκλογές

Κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε εκλογική περιφέρεια, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία:

– στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου το όνομα του συνδυασμού και το τυχόν έμβλημα
– το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψήφιου περιφερειάρχη με την αντίστοιχη ένδειξη δίπλα ή κάτω από το όνομα του υποψηφίου
– τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας, με αλφαβητική σειρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι διάλογοι από το επεισόδιο Πολάκη - Μητσοτάκη: «Άντε, βρε βούρλο» - «Κάνεις το νταή»

13η σύνταξη: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς - Αναλυτικά τα ποσά

Σχετικές ειδήσεις