ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Δημοσκόπηση: Προηγείται ο Γιώργος Πατούλης

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Δημοσκόπηση: Προηγείται ο Γιώργος Πατούλης

Περιφερειακές εκλογές 2019: Στις 13,5 μονάδες το προβάδισμα Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

Η νέα έρευνα, η οποία έγινε από την εταιρία Rass, επιβεβαιώνει το μεγάλο προβάδισμα που διατηρεί ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος Περιφερειάρχης συγκεντρώνει 32,1% και προπορεύεται με 13,5% από την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία απολαμβάνει την προτίμηση μόλις του 18,6% των ψηφοφόρων του λεκανοπεδίου.

Με την επίδοσή της αυτή, ωστόσο, η εν ενεργεία περιφερειάρχης προβάλλει ως επικρατέστερη αντίπαλος του κ. Πατούλη στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης καθώς προηγείται που προκατόχου της, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ένα ποσοστό της τάξης του 16,4%. Στις επόμενες θέσεις κατατάσσονται ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος, με 5,8% και το στέλεχος του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης με 4,7%.

Άκυρο, λευκό και αποχή δηλώνει ότι επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται σε ποσοστό 8,9%. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος έχει, σύμφωνα με την έρευνα, μεγάλη διεισδυτικότητα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, καθώς υπέρ της εκλογής του τάσσεται, εκτός από το 66,3% όσων ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και το ένα τέταρτο (24,3%) όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το 14,5% που έδωσαν ψήφο σε άλλα κόμματα.

Αντιστοίχως η βασική αντίπαλός του κ. Δούρου, συσπειρώνει το 41,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο μειονέκτημα για εκείνη φαίνεται να είναι το χαμηλό ποσοστό ικανοποίησης από το έργο της που φτάνει το 21,7%, όταν την ίδια ώρα το ποσοστό εκείνων που δεν είναι ικανοποιημένοι εκτινάσσεται στο 72%. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, εξάλλου, έχει το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο γνωμών (η θετικές υπερτερούν των αρνητικών κατά 25%), με δεύτερο τον κ. Σγουρό +7% και όλους τους άλλους να έχουν αρνητικό ισοζύγιο. Ο κ. Πατούλης προηγείται καθαρά στην παράσταση νίκης, καθώς το 51,5% προεξοφλεί ότι θα είναι εκείνος ο τελικός νικητής νικητής της αναμέτρησης, με μόλις 20,6% να βλέπει επικράτηση της κ. Δούρου και 6,8% του κ. Σγουρού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σχετικές ειδήσεις