ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Exit poll 2019 - Exit polls 2019: Μεγάλη ανατροπή - Τι θα συμβεί το βράδυ των Εκλογών 2019

Exit poll 2019 - Exit polls 2019: Μεγάλη ανατροπή - Τι θα συμβεί το βράδυ των Εκλογών 2019
Exit poll 2019 - Exit polls 2019: Μεγάλη ανατροπή - Δείτε τι θα συμβεί το βράδυ των Εκλογών 2019

Exit poll 2019 - Exit polls 2019: Κορυφώνεται η αγωνία, καθώς μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από τις Ευρωεκλογές 2019 και τις Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2019.

Με πολλές καινοτομίες θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και οι ευρωεκλογές, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος από την Singular Logic.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για μια μεγάλη πρόκληση, καθώς για πρώτη φορά στήνονται ταυτόχρονα τέσσερις κάλπες γεγονός που οδηγεί σε μια σύνθετη και πρωτόγνωρη διαδικασία.

Όπως είπε προτεραιότητα είναι η διευκόλυνση των ψηφοφόρων αλλά και των εργαζομένων, ενώ οι στοχευμένες καινοτομίες που υιοθετούνται θωρακίζουν την διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Όσον αφορά τον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές, τα εκλογικά τμήματα θα σπάσουν στα δύο: στο Ά θα ψηφίζουν οι εκλογείς για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές ενώ στη συνέχεια στο ΄Β θα ψηφίζουν για τις δημοτικές και κοινοτικές. Αυτό αφορά το 85% των εκλογικών τμημάτων, ενώ στους μικρούς δήμους και εκεί που δεν υπάρχει κοινοτικό ψηφοδέλτιο τα τμήματα θα είναι ενιαία.

Η μεγαλύτερη καινοτομία είναι η χρήση ενός tablet. Συγκεκριμένα, η Singular Logic θα παραδώσει 12.000 ταμπλέτες οι οποίες καλύπτουν όλες τις ανάγκες της Αττικής και επιλεγμένα άλλες περιοχές της χώρας (Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) μαζί με τα 4.700 κινητά που είχαν χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη αναμέτρηση, έτσι ώστε θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος, καταρχήν για τις ευρωεκλογές, περίπου στις 21.30.

Τι θα γίνει, όμως, φέτος με τα exit polls;

Δείτε την απάντηση στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019