Αποκλειστικό CNN Greece: Πώς έληξε το θρίλερ με τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Newsroom Newsroom

Αποκλειστικό CNN Greece: Πώς έληξε το θρίλερ με τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Η ανεύρεση δικαστικών αντιπροσώπων  για τις εκλογές της Κυριακής εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν 48 ώρες υπήρχαν ακόμα πάνω από 1.500 κενά, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η εύρυθμη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Οι ιδιαιτερότητες

Οι εκλογές της Κυριακής έχουν τρεις ιδιαιτερότητες:

Πρώτον, για πρώτη φορά στήνονται 4 κάλπες. Η μία κάλπη είναι για τις ευρωεκλογές, η δεύτερη για τις περιφερειακές εκλογές, η τρίτη είναι για τις δημοτικές εκλογές και η τέταρτη είναι για τις κοινοτικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι με τον «Κλεισθένη» καθιερώθηκε η ξεχωριστή εκλογή για τις δημοτικές κοινότητες των ενοποιημένων «καλλικρατικών» δήμων. Δεύτερον, για πρώτη φορά ψηφίζουμε σε 4 κάλπες με σταυρό. Τον Ιούνιο του 2014 όταν συνέπεσε με τις ευρωεκλογές ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχαμε σταυρό στη μία μόνο κάλπη, αυτή των ευρωεκλογών. Τρίτον, λόγω απλής αναλογικής έχουμε για πρώτη φορά τόσο μεγάλο αριθμό συνδυασμών και υποψηφίων. Υπολογίζεται ότι σε όλη τη χώρα έχουμε περίπου 500 συνδυασμούς και περισσότερους από 70.000 υποψηφίους. Η αύξηση των τμημάτων

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο των μεγάλων καθυστερήσεων στην ψηφοφορία, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης αποφάσισε τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων. Οι ουρές στα εκλογικά τμήματα δεν προκαλούν μόνο εκνευρισμό και αναστάτωση. Μπορεί να έχουν κι επιπτώσεις στην εκλογική διαδικασία. Το 2014 η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μεγαλύτερη από αυτήν των ευρωεκλογών, παρ’ όλο που διεξάγονταν ταυτόχρονα – 60,18% έναντι 59,33%.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved