ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα LIVE στο Newsbomb.gr

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα LIVE στο Newsbomb.gr
Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα LIVE στο Newsbomb.gr

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Η μεγάλη μέρα της διπλής «μάχης» για τις Ευρωεκλογές 2019 και τις Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2019 έφτασε.

To Newsbomb.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα μεταδώσει έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Μέσα από την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Σε δύο ενότητες, μια για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 και μια για τις ευρωεκλογές 2019 έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πλήρη εικόνα για όλα τα αποτελέσματα που θα κρίνουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το Newsbomb.gr θα σας ενημερώσει με απόλυτη ακρίβεια για το εκλογικό αποτέλεσμα, το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των κομμάτων.

Με τη μεγάλη ευθύνη της πρωτιάς σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.gr είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη μάχη της ενημέρωσης και για τις εκλογές 2019.

Με το ίδιο πάθος και ζήλο, οι ρεπόρτερ και η συντακτική ομάδα θα σας μεταφέρουν με ταχύτητα όλα όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης.

Σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, οι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr με συνεχή ρεπορτάζ από εκλογικά κέντρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα σας δίνουν πλήρη εικόνα για τις τάσεις και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, θα σας μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις δηλώσεις των υποψηφίων και όλα τα νέα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Στις 19:00 το Νewsbomb.gr θα μεταδώσει τα exit polls 2019 των δημοσκοπικών εταιρειών και αμέσως μετά θα σας μεταφέρουμε την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών 2019, τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης και όλο το πολιτικό παρασκήνιο.

Επίσης, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών θα μεταδίδουμε από τις 19:00 και μετά τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο μαραθώνιος της ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα (27/05/2019) με συνεχή ροή των αποτελεσμάτων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Συντονιστείτε και εμπιστευτείτε για μία ακόμα φορά την αποκαλυπτικότητα και την μαχητικότητα του Νewsbomb.gr, του κορυφαίου ενημερωτικού portal στην Ελλάδα.

Newsbomb.gr, για να γνωρίζεις αμέσως ό, τι σκάει και στις εκλογές 2019.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρχουν τέσσερις κάλπες (Ευρωβουλή, περιφέρειες, δήµοι, κοινότητες), με αποτέλεσμα να είναι πολλές και διάφορες οι απορίες του εκλογικού σώματος για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Πώς ψηφίζετε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Στους δήµους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, μπορείτε να βάλετε μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης.

Αν, παρόλ' αυτά, βάλετε περισσότερους από τρεις σταυρούς, το ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να θεωρείται έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται όµως υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης.

- Στους δήµους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, βάζετε σταυρό ως εξής:

  • σε έναν υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι µονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική.
  • σε έναv ή δύο ή τρεις υποψηφίους δηµοτικούς συµβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες ή/και σε έναν υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήµου.
  • Αν, ωστόσο, βάλετε περισσότερους σταυρούς από όσους προβλέπεται παραπάνω, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης για τους υποψήφιους του µέρους αυτού.
  • Επίσης, ο εκλογέας µπορεί να εκφράσει την προτίµησή του σε έναν ή δύο υποψηφίους του συµβουλίου της δηµοτικής κοινότητας και σε έναν υποψήφιο σύµβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Στις Ευρωεκλογές

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους την δυνατότητα να πριμοδοτήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους.

Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης.

Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα.

Οι εκλογείς θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές, το 2019, όπως και στις εκλογές του 2014.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Με τι έγγραφα ψηφίζω; Τι κάνω αν έχω χάσει την αστυνοµική µου ταυτότητα;

Μπορείτε να ψηφίσετε µε την αστυνοµική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατοµικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταµείων που έχουν εκδοθεί από τις αρµόδιες ελληνικές αρχές.

Η «κοµµένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. µεταβολή επωνύµου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκοµίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά.

Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώµατα ασφαλείας χρησιµοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να προσκοµίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του ΥΠΕΣ για τις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές 2019 «πού ψηφίζω 2019».

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ «Μάθε Πού Ψηφίζεις» βρίσκεται σε λειτουργία - και είναι ήδη ενημερωμένη.

Στην ειδική εφαρμογή μπορεί κανείς να εισάγει τα στοιχεία του, ήτοι όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης.

Ακολούθως, η εφαρμογή εμφανίζει στον ενδιαφερόμενο σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019