ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογες 2019: Μάχη κορυφής στα... αλώνια της Αχαΐας

Εθνικές εκλογες 2019: Μάχη κορυφής στα... αλώνια της Αχαΐας

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις! Τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα θα δώσουν τον δικό του αγώνα στην Αχαΐα διεκδικώντας την ψήφο των 282.440 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε από νωρίς τον αγώνα του κάνοντας ξεκάθαρο στο ΚΙΝΑΛ πως δεν πρόκειται να είναι αλλού υποψήφιος παρά μόνο στην Αχαΐα που τον εξέλεγε ανέκαθεν βουλευτή. Αυτό μάλιστα προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην Χαριλάου Τρικούπη αναγκάζοντας μάλιστα τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να μετακομίσει στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Το βράδυ της Τρίτης (11/06) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην αχαϊκή πρωτεύουσα αποκάλυψε πως θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Αχαΐας έτσι ώστε να βαφτεί μπλε. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να ανατρέψει τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος αλλά δεν κατάφερε να βάψει μπλε την Αχαΐα η οποία έμεινε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα άλλο γαλατικό χωριό και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας!

Και τώρα ήρθε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως στην Αχαΐα θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας. Για να διατηρήσει προφανώς το κομματικό προπύργιο που θα δεχθεί πιέσεις και λόγω της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου καθώς θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο πως θα ξυπνήσει πασοκικά συναισθήματα.

Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να τους καλωσορίσει και τους δύο. «Καλώς να ορίσουν στα προοδευτικά χώματα της Αχαΐας. Θα τους υποδεχθούμε ως καλοί οικοδεσπότες. Δώσαμε επί δεκαετίες αγώνες για να υπάρξει δημοκρατία και πολίτικος πολιτισμός στον τόπο» είπε σε συνεργάτες του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκε στη λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra

Επιστολή - «βόμβα» Αγγελή για την υπόθεση Novartis: Εμπλέκει υπουργό της κυβέρνησης