ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2019 - Χατζηδάκης: «Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση»

Εκλογές 2019 - Χατζηδάκης: «Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση»
«Έχουμε ετοιμάσει και όλα τα βασικά νομοσχέδια του πρώτου εξαμήνου" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης

Εκλογές 2019: «Στο πρόγραμμά μας λέμε λίγα για να τα κάνουμε όλα» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια της χθεσινής προεκλογικής του συγκέντρωσης που έγινε παρουσία πλήθος κόσμου στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».

Την εκδήλωση προλόγισαν η πρώην υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και νέος δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Εύα Αντωνοπούλου.

«Ετοιμα τα βασικά νομοσχέδια του πρώτου εξαμήνου»

Ο κ. Χατζηδάκης στην προεκλογική του ομιλία αναφέρθηκε στον ρόλο του, ως συντονιστής των ομάδων που εκπόνησαν το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα λιτό, ρεαλιστικό, δωρικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί. Ένα πρόγραμμα που δεν θα μας αυτοπαγιδεύσει, όπως αυτοπαγίδευσε τον εαυτό του ο κύριος Τσίπρας με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο λέμε λίγα, γιατί θέλουμε να τα κάνουμε όλα» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης διευκρινίζοντας πως «ωστόσο δεν είναι έτοιμο μόνο το πρόγραμμα».

«Έχουμε ετοιμάσει και όλα τα βασικά νομοσχέδια του πρώτου εξαμήνου. Στο πρώτο εξάμηνο θέλουμε να έχουμε κερδίσει την μάχη της εμπιστοσύνης. Είναι έτοιμο λοιπόν το νομοσχέδιο για την οργάνωση της Κυβέρνησης. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη φορολογία. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Είναι έτοιμος ο νέος εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής για να τελειώσουμε με την ακυβερνησία. Και είναι έτοιμο και το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Όλα αυτά θα έχουν ψηφιστεί στο πρώτο εξάμηνο».

Συνεργασία με άλλα κόμματα

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφέρθηκε και στην πιθανότητα συνεργασίας με άλλα κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς εντίμως έχουμε πει ότι αν δεν έχουμε απόλυτη πλειοψηφία θα στραφούμε προς το ΚΙΝΑΛ, γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα προς το οποίο να στραφούμε. Και θα τους πούμε «ελάτε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας». Αλλά το ΚΙΝΑΛ ήδη λέει, «δε το δεχόμαστε». Λένε οι φίλοι μας από το ΚΙΝΑΛ, «να δώσουμε ψήφο ανοχής». Δε θα μπουν δηλαδή στην κυβέρνηση, αλλά απλώς δε θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση όταν ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τους το είπα και στην τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα, «δεν θέλουμε ψήφο ανοχής».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως "Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με 148 και 149 βουλευτές. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, και προς το ΚΙΝΑΛ και κυρίως προς τους Έλληνες πολίτες ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δύο είναι τα σενάρια: Ή σταθερή κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για λύσεις στον τόπο και για εκμετάλλευση αυτού του παραθύρου ευκαιρίας ή συνέχιση της περιδίνησης για τη χώρα μας και αυτό δεν το αξίζουμε. Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον».

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ κ. Παναγιώτης Πικραμένος. Η νέα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα.
Οι δήμαρχοι: Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, Χολαργού-Παπάγου κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος.
Οι πρώην υπουργοί: κ. Τίμος Χριστοδούλου, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, κα Άντζελα Γκερέκου, ο κ. Θόδωρος Κασίμης, κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος.
Οι υποψήφιοι βουλευτές: κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, κα Βίκυ Λοΐζου.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Λευτέρης Ζαγορίτης.
Ο αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Δ κ. Νίκος Χαρδαλιάς.