Μητσοτάκης: Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020

Θεοδόσης Παπανδρέου

Μητσοτάκης: Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020
EUROKINISSI

Στην Ελευσίνα, σε εκδήλωση του κόμματος με θέμα: «Νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απερίφραστα καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Ρουβίκωνα. Τέτοια «γκρουπούσκουλα θα τελειώσουν μιας και καλή εάν ο λαός μας εμπιστευτεί στις εκλογές» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στο κοινωνικό πεδίο. «Αυτοί που φεύγουν επέβαλλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη», είπε μεταξύ άλλων.

Η Ν.Δ. συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών υποστήριξε. «Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «ο κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας, είπε και σημείωσε "μια φορά ψεύτης , πάντα ψεύτης".Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας ψηφίσουν όχι με την καρδιά αλλά με το μυαλό».

«Για να μην ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια», τόνισε αναφερόμενος στις μέρες του δημοψηφίσματος του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή εντολή.

«Η Δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «εμείς θέλουμε μια ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων».

«Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020» διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ. «Αν θέλει να του στείλω το πρόγραμμά μας στο Μαξίμου, αν και δεν θα λαμβάνει για πολύ καιρό αλληλογραφία εκεί», είπε.

Το φορολογικό πακέτο για το οποίο δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη και υποχώρηση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% καθώς διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Ακόμη, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις με στόχο ισχυρή ανάπτυξη και πολλές νέες δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία.

Για τις δημόσιες επενδύσεις είπε ότι θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, των κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. «Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε.

Εξήγγειλε επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018, αναφερόμενος στην πολιτική του για στήριξη των οικογενειών. «Τμήμα του σχεδίου είναι η χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες , το οποίο θα λαμβάνουν οι γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους» πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την άμεση χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες μέσω άμεσης αύξησης στο ένα δισ. ευρώ του προϋπολογισμού. Μεγαλύτερη κάλυψη αριθμού ανέργων μέσω ενίσχυσης του κονδυλίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ και προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

Για το πρόβλημα των αστέγων είπε θα αξιοποιηθούν διαθέσιμα ακίνητα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν χρησιμοποιούνται.

«Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές αλλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους». Προειδοποίησε πως αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου. Μίλησε για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Eπιπλέον υποσχέθηκε εύκολη πρόσβαση στις 120 δόσεις για όσους χρωστούν μικρά ποσά και δεσμεύθηκε για μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση. Έφερε 4 παραδείγματα εργαζομένων αναδεικνύοντας τις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν σήμερα και άλλα καθημερινά προβλήματα και κατέδειξε τη βελτίωση που θα υπάρξει τόσο οικονομικά με μείωση των φόρων, όσο και επιδομάτων και άλλες πολιτικές για προσλήψεις.

Ειδικά για την Ελευσίνα, είπε πως η ΝΔ θα αναζητήσει ιδιώτη επενδυτή για την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Κλείνοντας έκανε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Από την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς, ούτε για χαλαρή ψήφο, ούτε για μπάνια, ούτε για λάθος επιλογές», είπε χαρακτηριστικά.

«Ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα» ανέφερε και πρόσθεσε στις 8 Ιουλίου «ξεκινάμε ενωμένοι».

Δείτε το βίντεο

Ζωντανά στην Ελευσίνα η ομιλία μου για το κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ. Για το πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και πώς θα τονωθεί το εισόδημα των πολιτών. Για την κοινωνική συνοχή με την ενίσχυση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. #Ενωμένοι_Μπορούμε

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Woensdag 26 juni 2019
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved