ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση για τη Θεσσαλονίκη: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται

Δημοσκόπηση για τη Θεσσαλονίκη: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται
EUROKINISSI

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της OPINION POLL για την Karfitsa  στη Θεσσαλονίκη.

Στην παράσταση νίκη η ΝΔ συγκεντρώνει 81.5% ενώ η διαφορά καταγράφεται στις 11.1% έναντι 8.93% που ήταν στις Ευρωεκλογές.

Η Ν.Δ καταγράφει 32.1% έναντι 30.63% που είχε πάρει στις Ευρωεκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μικρή κάμψη με 21% έναντι 21.7%. Το ΚΙΝ.ΑΛ. δείχνει να αυξάνει τις δυνάμεις του συγκεντρώνοντας 6.7% ( 5.77% στις Ευρωεκλογές). Η Χρυσή Αυγή σημειώνει σημαντική πτώση με 2.8% έναντι 5.81% που είχε, ενώ το Κ.Κ.Ε σημειώνει πτώση αφού συγκεντρώνει 4.4% ( 5.27% στις Ευρωεκλογές). Από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα οριακή πτώση δείχνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 5.4% από 5.76% και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 1.4% από 2.01%. Αντίθετα αύξηση εμφανίζει η ΜΕΡΑ 25 με 4.1% ( 4% στις Ευρωεκλογές ) , όπως και η Ένωση Κεντρώων με 2.8% ( είχε 2.33% ).

Όσον αφορά τους υποψηφίους:

  • Στην Ν.Δ σαφές προβάδισμα έχουν οι κ κ. Κ. Γκιουλέκας, Ε. Ράπτη και Σ. Καλαφάτης. Ακολουθούν οι κ. Ν. Ταχιάος, Π. Κόκκορης, Δ. Βενιέρης, Σ. Σιμόπουλος, Δ. Σταμάτης και Δ. Κούβελας με πολύ οριακές διαφορές μεταξύ τους με τη δεκάδα να συμπληρώνει η Σ. Σάπικα. Πρόκειται για μια εξάδα που βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα.
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ σαφές προβάδισμα έχει πάρει η Κ. Νοτοπούλου και Ι. Αμανατίδης. Ακολουθούν κατά σειρά οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Χ. Γιαννούλης, Ε. Χατζηγεωργίου, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Κουράκης και Ν. Παρασκευόπουλος .
  • Στο ΚΙΝΑΛ προηγείται ο Χ. Καστανίδης, με τον Γ. Μαγκριώτη να βρίσκεται στην δεύτερη θέση με τον Κυριάκο Κυριάκο «σε απόσταση αναπνοής» και τον κ. Σαουλίδη να ακολουθεί.

Δείτε τα ευρήματα της δημοσκόπησης