ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Τσίπρας: Απόψε (1/7) η προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο

Εκλογές 2019 - Τσίπρας: Απόψε (1/7) η προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο

Εθνικές εκλογές 2019: Κεντρική προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους πολίτες της Κρήτης να παραστούν στην συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι η μητέρα όλων των μαχών.

Το κρίσιμο ερώτημα μπροστά από την κάλπη, είναι εάν θέλουμε η χώρα να προχωρήσει μπροστά, να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να γυρίσουμε πίσω.

Πρέπει να ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές το σχέδιο της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη για παλινόρθωση του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τον τόπο, οικονομικά και αξιακά.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στέρησαν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού την πρόσβαση στην δημόσια υγεία, απέλυσαν εκπαιδευτικούς – σχολικούς φύλακες,- καθαρίστριες, έκλεισαν νοσοκομεία, σχολεία, έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ, γέμισαν με κάγκελα και φόβο όλη την Ελλάδα, σάρωσαν την κοινωνία με περικοπές και απολύσεις.

Φεύγοντας το Γενάρη του 2015 άφησαν πίσω τους τα ταμεία άδεια, χαμένο το 25% του ΑΕΠ, 28% ανεργία, 35% απώλεια εισοδημάτων για τη μεσαία τάξη, την 5η αξιολόγηση του προγράμματος που οι ίδιοι είχαν υπογράψει στον αέρα, μια χώρα όμηρο και χρεοκοπημένη.

Επένδυσαν στην καταστροφή του τόπου για να επιστρέψουν τάχα ως σωτήρες.

Όμως τους διαψεύσαμε, τα καταφέραμε και βγάλαμε τη χώρα απ τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και την οδηγούμε σε ασφαλές μονοπάτι με πρόγραμμα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Τώρα κρίνεται το αύριο, σε ποια κατεύθυνση, με ποιο πρόγραμμα, ποια κυβέρνηση και ποιο πρωθυπουργό θα πορευθεί η Ελλάδα την επόμενη τετραετία.

Ήδη μιλάνε για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, για τσεκούρι στις συντάξεις, επαναφορά του κανόνα πέντε αποχωρήσεις για μια πρόσληψη στο δημόσιο, κατάργηση του οκταώρου, επταήμερη εργασία, θεωρούν τα επιδόματα περιττό δημοσιονομικό βάρος και το ΔΝΤ φυσικό τους σύμμαχο.

Απέναντι σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα αντιτάσσεται ξεκάθαρα το δικό μας προοδευτικό πολιτικό σχέδιο για μία κοινωνία αλληλεγγύης, με βιώσιμη ανάπτυξη, καλοπληρωμένες δουλειές για όλους, για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, με εργασιακά δικαιώματα.

Εμείς δεν θεωρούμε όπως η ΝΔ τα εργασιακά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος βαρίδια, προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη αλλά τις βάσεις πάνω στις οποίες δομείται για να είναι βιώσιμη.

Τα καλύτερα χρόνια είναι τα χρόνια που είναι μπροστά μας. Χωρίς μνημόνια, με υγιή πλέον δημόσια οικονομικά, με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και με μια θέση της χώρας ξανά δυνατή, ισχυρή στην Ευρώπη.

Αυτή τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Εφιάλτης... Αυτή η είδηση για τις κατσαρίδες σπέρνει το φόβο και τον πανικό (pics)

Βαριές «καμπάνες» για παραβάτες του ΚΟΚ: Δείτε τι αλλάζει από σήμερα 1η Ιουλίου

Σχετικές ειδήσεις