ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας έχει στρώσει το έδαφος για κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εκλογές 2019 - Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας έχει στρώσει το έδαφος για κυβέρνηση Μητσοτάκη
"Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε κόσμο προς τη ΝΔ ακολουθώντας δεξιές πολιτικές" είπε ο κ. Κουτσούμπας
EUROKINISSI

Εθνικές εκλογές 2019: Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέκλεισε οποιαδήποτε ενδεχόμενο εκ νέου προσφυγής στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να πάει στις κάλπες.

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να υποστηρίξουν τον «τον συνεπή αντίπαλο όλων εκείνων που του τσάκισαν τη ζωή», οι οποίοι «δεν μπορούν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως ο κόσμος για την επόμενη μέρα «περιμένει μια επανάληψη όλων αυτών των μέτρων που μας μαύρισαν τη ζωή και κρατά μικρό καλάθι για την περιβόητη ανάπτυξη», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε κόσμο προς τη ΝΔ ακολουθώντας δεξιές πολιτικές «και έτσι εμφανίζονται σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δικαιωμένοι για τις πολιτικές τους».

Ο γεν. γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε πως «λέμε στον κόσμο που έχει κουράσει και αποστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει το ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί προειδοποιούσε πού θα καταλήξει ο Τσίπρας και το κόμμα του, αλλά κυρίως γιατί όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε φωτεινός σηματοδότης και στους αγώνες του και στην πίεση και για να υπάρχουν μέτρα ανακούφισης και για να αποκαλύπτει το τι αντιδραστικά εις βάρος του λαού και της χώρας σκέφτεται και προωθεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εν ονόματι της Αριστεράς»,

Καταλήγοντας είπε πως «Είναι κρίσιμο ότι η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει μόνο στον λαό, δυναμώνοντας τη λαϊκή ανάγκη για αντίσταση και οργάνωση της αντεπίθεσης.

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα συμβεί με κυβέρνηση ΝΔ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει τον λαό να ξεχάσει ότι «τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί που ψήφισαν όλοι μαζί είναι εδώ, όπως και τα μνημονιακού χαρακτήρα μέτρα της μεταμνημονιακής εποχής. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». «Γι' αυτό λέμε ότι σημασία έχει πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο του λαού», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Βαριές «καμπάνες» για παραβάτες του ΚΟΚ: Δείτε τι αλλάζει από σήμερα 1η Ιουλίου

Σχετικές ειδήσεις