ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΝΔ δηλητηρίασε την κοινωνία με το Σκοπιανό

Τσίπρας: Η ΝΔ δηλητηρίασε την κοινωνία με το Σκοπιανό
EUROKINISSI

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία - και τον ΣΚΑΪ – για προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

«Αναδεικνύεται σήμερα μια απίστευτη υποκρισία και απίστευτη πατριδοκαπηλία. Ο κ. Μητσοτάκης, και εσείς στον ΣΚΑΪ, που πάντοτε είχατε την άποψη ότι έπρεπε να βρεθεί λύση σε αυτό οργανώσατε, ενορχηστρώσατε, μια εκστρατεία που δηλητηρίασε, έριξε φαρμάκι στον ελληνικό λαό. Δίχασε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ότι ο Τσίπρας πρόδωσε τη Μακεδονία όταν το "Μακεδονία" το είχαν δώσει στις διαπραγματεύσεις από το 2005» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η Σία Κοσιώνη επεσήμανε πως οι επιστολές που βγήκαν στην δημοσιότητα και σύμφωνα με τις οποίες το όνομα Μακεδονία το έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2005, δεν είναι νέες αλλά είχαν δημοσιευθεί από τότε, με τον Αλέξη Τσίπρα, σε υψηλούς τόνους, να ρωτά την δημοσιογράφο «γιατί δεν το λέγατε τόσο καιρό;».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε είχε διαμορφώσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις της λύσης ώστε να υπάρχει συνταγματική ονομασία ‘’Μακεδονία’’ στο εσωτερικό και διπλή ονομασία μόνο στον ΟΗΕ "Μακεδονία – Σκόπια" και που δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνονται: «ήρθαμε και ολοκληρώσαμε μια διαδικασία δύσκολη που αναγκάσαμε τους γείτονές μας να πάνε σε μια συμφωνία όπου αναγνωρίζουν την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας και διώχνουν τα αγάλματα…».

«Δεν μέμφομαι τον Καραμανλή, μέμφομαι τη ΝΔ που σύρθηκε στη γραμμή Σαμαρά ενώ από το 2005 είχε αποδεχθεί το όνομα», είπε ο κ. Τσίπρας και εξήρε τη συμβολή του Προκόπη Παυλόπουλου για να αλλάξει το Σύνταγμά της η Βόρεια Μακεδονία.

«Στήθηκε μια εθνική σκευωρία για να περάσει η αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία κατώτερη όταν εκείνοι είχαν πιο χαμηλά τον πήχη» πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Δείτε όλη τη θυελλώδη συνέντευξη

«Στα μαχαίρια» Κοσιώνη – Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Οι επιθετικές ατάκες που άφησαν άφωνους τους τηλεθεατές

«Καρφί» Τσίπρα στην Κοσιώνη για τον Κώστα Μπακογιάννη - Πώς αντέδρασε η παρουσιάστρια

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.