ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα κόψει τις επικουρικές – Θέλει να δώσει 37 δισ. στις τράπεζες

Εκλογές 2019 - Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα κόψει τις επικουρικές – Θέλει να δώσει 37 δισ. στις τράπεζες

Δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που μας έριξαν στο γκρεμό».

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 παραχώρησε ο πρωθυπουργός, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας, με το… καλημέρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι εξαπατά τους συνταξιούχους και ότι θέλει να δώσει το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τη Ν.Δ. να εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση, ενώ επικαλέστηκε παλαιότερη συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., στην οποία – όπως είπε - είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

«Αυτό που νοιάζει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους είναι εάν θα συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις τους κι αυτό το διασφαλίσαμε», είπε για να προσθέσει: «Έρχεται τώρα η Ν.Δ. και λέει εγώ το ασφαλιστικό θα το αλλάξω, διότι χρειάζεται κύμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσουμε να πείσουμε τους εταίρους μας για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Υποστήριξε ακόμη πως με το σχέδιό της για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού η Ν.Δ. θα υποχρεώσει τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Όπως ανέφερε, έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια «τρύπα» στην κάλυψη των συντάξεων, η οποία θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες, είτε με περικοπή των συντάξεων.

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

Ο Πρωθυπουργός σχολίασε και τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. για το «μαξιλάρι ασφαλείας» και την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. «Εμείς αξιοποιήσαμε μέρος του για κοινωνική πολιτική, ενώ η Ν.Δ. λέει 'εμείς θα πάρουμε τα 37 δισ. και θα τα δώσουμε στις τράπεζες', στις τράπεζες τις οποίες έχουμε πληρώσει τέσσερις και πέντε φορές», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν έχει διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά μόνο αυτό για την πιστοληπτική γραμμή.

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε και στο ζήτημα της τηλεμαχίας, κατηγορώντας ουσιαστικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δειλία.

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τους ότι άφησαν τεράστια ελλείμματα, ενώ εκείνος αφήνει πλεόνασμα, προσθέτοντας ότι το 83% των φόρων επιβλήθηκαν την περίοδο Σαμαρά.

«Το μόνο που μπορείτε να μας χρεώσετε είναι ότι είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα βγαίναμε πιο γρήγορα από την κρίση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού στο ακέραιο.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην περίφημη διαπραγμάτευση, είπε ότι του την είχαν στημένη στις Βρυξέλλες το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν τότε δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα γιατί οι εταίροι είχαν αποφασίσει να μας πετάξουν από το ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Σχετικές ειδήσεις