ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές 2019: Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους

Εθνικές εκλογές 2019: Τι να κάνετε αν δεν βρίσκετε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους

Οδηγίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα οποία ίσως έρθουν αντιμέτωποι οι ψηφοφόροι στις σημερινές εθνικές εκλογές παρέχει στους αναγνώστε τους το Newsbomb.gr. Ένα από αυτό έχει να κάνει με το αν δεν βρίσκεται το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους.  

Αν λοιπόν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά τι θα πρέπει να κάνετε σε σχέση με προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ανεύρεση του ονόματός σας στους εκλογικούς καταλόγους:

Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους

Επισκεφθείτε τη σελίδα «Μάθε που ψηφίζεις» και δώστε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν παρ’ όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα:

Εκλογείς που, χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

Συνεπώς όσοι Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια δήμου της χώρας, αλλά όχι στους εκλογικούς καταλόγους του, έχουν τη δυνατότητα μέχρι και το πέρας της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, να απευθυνθούν στο δήμο στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Όσοι από τους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων και όχι στα δημοτολόγια δήμου της χώρας, μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό, που να βεβαιώνει την εγγραφή τους στα Μητρώα Αρρένων

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους Έλληνες εκλογείς, κατοίκους των χωρών μελών της Ε.Ε., οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις χώρες αυτές την 25η Μαΐου 2019.

Συνεπώς οι εκλογείς αυτοί μπορούν να εφοδιαστούν με το ανωτέρω πιστοποιητικό μέχρι και την ημέρα διενέργειας των εκλογών στα κράτη μέλη της Ε.Ε. (25.5.2019), προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτό όπου είμαι δημότης … Βρήκα το όνομά μου σε άλλο εκλογικό διαμέρισμα από αυτό όπου κατοικώ …

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτισθεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του Ιουλίου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στο δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη

Διαπίστωσα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος, τι συνεπάγεται αυτό;

Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις εκλογές του 2019, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο ΥΠ.ΕΣ. και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία, διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019