ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Συγχαρητήρια Γιούνκερ και Αναστασιάδη σε Μητσοτάκη

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Συγχαρητήρια Γιούνκερ και Αναστασιάδη σε Μητσοτάκη
EUROKINISSI

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Συγχαρητηρία επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ μέσω twitter τον συνεχάρη και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καθαρή σας νίκη στις εθνικές σας εκλογές. Γνωρίζετε ότι η προσωπική μου σχέση με την Ελλάδα και το λαό της έχει αντέξει πολλά την τελευταία δεκαετία. Η αξιοπρέπια, αντοχή και η ευρωπαϊκή προσήλωση των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια απαιτούν σεβασμό» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γιούνκερ και συνεχίζει:

«Ένα μεγάλο κατόρθωμα και μια επιτυχία -για την οποία είμαστε περήφανοι- της Ευρωπαϊκής Επιτροπης, της οποίας είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος ήταν να βοηθήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, να βγει από την κρίση και να σχεδιάσει το μέλλον της.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση που της αξίζει στην παλλόμενη καρδιά της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Πολλά επιτεύχθηκαν, πολλά όμως πρέπει να γίνουν.

Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην προσωπική σας ικανότητα αλλά και στην ικανότητα των Ελλήνων να γράψετε ένα νέο και πιο φωτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας σας.

Μπορείτε να βασίζεστε στην προσωπική μου υποστήριξη αλλά και στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς αυτόν το σκοπό».

«Συγχαρητήρια και θερμές ευχές στον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος @kmitsotakis. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μας και στην πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, όπως συνεννοηθήκαμε» έγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019