Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Δεσμεύτηκε για λύσεις στα προβλήματα της Θράκης

Newsbomb

Με εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους τοπικών φορέων και απλούς πολίτες, συνομίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την προεκλογική περιοδεία του στη Θράκη, όπου άκουσε τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε για λύσεις.

Στις Σάπες της Ροδόπης, παράδειγμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας, καθώς ζουν αρμονικά χριστιανοί, μουσουλμάνοι και παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ο πρωθυπουργός, μαζί με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη.

Ο δήμαρχος είπε στον πρωθυπουργό ότι η περιοχή «αλλάζει σελίδα», έχει ένα αναπτυξιακό όραμα και ζήτησε να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθεί σταθμός του αγωγού TAP και να γίνουν ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Ο κ. Σαμαράς αντιμετώπισε θετικά τα παραπάνω αιτήματα, δεσμεύτηκε για ικανοποίηση και τόνισε την ανάγκη για «κοινή πορεία προς τα εμπρός, πάνω από τα κόμματα, αρκεί όλοι να θέλουν να είναι στην Ευρώπη». Εξέφρασε, μάλιστα, τη χαρά του για την επίσκεψη στις Σάπες, γιατί, όπως εξήγησε, θεωρεί την περιοχή «γούρικη» για τον ίδιο, σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές περιοδείες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς περπάτησε στην αγορά των Σαπών, χαιρέτησε περαστικούς και καταστηματάρχες, ενώ μπήκε σε καταστήματα, όπως και σε μια καφετέρια που συχνάζουν νέοι. Εκεί πλησίασε τις παρέες τους έχοντας μια ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί τους. Σε όλες τις περιπτώσεις αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ ο καθένας από αυτούς είχε κάτι να τού ζητήσει.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Φιλλύρα Ροδόπης, που είναι η έδρα του Δήμου Αρριανών, ενός Δήμου με 57 ορεινά και ημιορεινά χωριά, οι κάτοικοι του οποίου είναι μουσουλμάνοι σε ποσοστό 99%. Μαζί με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης συναντήθηκαν στην αρχή με τον δήμαρχο Αχμέτ Ριτβάν και στη συνέχεια με δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσαν στον πρωθυπουργό ήταν το πρόβλημα με τα καπνά, που αποτελούν μονοκαλλιέργεια στην περιοχή τους. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι υπάρχουν ομάδες που πιέζουν στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να σταματήσει η καλλιέργεια καπνού στην Ευρώπη, αλλά δεν τα κατάφεραν, γι΄ αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται η καπνοκαλλιέργεια και η πρόνοια για αυτή. Τους παρέπεμψε έτσι στον περιφερειάρχη, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν προγράμματα για έμμεση ενίσχυση και χρηματοδότηση της καπνοκαλλιέργειας, ενώ τους ενημέρωσε για την πρότασή του να γίνει στη Ροδόπη η παγκόσμια συνάντηση για το θέμα του καπνού.

Ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε επίσης ότι ο Δήμος δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία, ενώ ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργηθεί, με μετακινήσεις των απαραίτητων υπαλλήλων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ένας από τους παρευρισκόμενους απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, τόνισε: «Θα σας στηρίξουμε στις εκλογές. Θέλουμε να σας δούμε πάλι πρωθυπουργό. Η μειονότητα είναι πάντα υπέρ της Ευρώπης».

Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός μετέβη σε παραδοσιακό καφενείο της Φιλλύρας και ήπιε καφέ, ακούγοντας τα προβλήματα κατοίκων, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία και τα έθεσαν στον κ. Σαμαρά.

Πριν από το νομό Ροδόπης, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ίδρυμα περίθαλψης ανήμπορων «Άγιος Κυπριανός», που βρίσκεται έξω από την Αλεξανδρούπολη και στο οποίο γίνονται έργα επέκτασης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε από το Μητροπολίτη Άνθιμο στις εγκαταστάσεις του ξενώνα και μίλησε με ηλικιωμένους και το προσωπικό..

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 6.30μ.μ., ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και αύριο θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Καβάλα.

Πόσο μεγάλη θα είναι τελικά η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία;