Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Δεν ψηφίζουμε για το χθες, ψηφίζουμε για το αύριο

Κώστας Τσιτούνας Κώστας Τσιτούνας

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές του 2015, ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανοίγει τα χαρτιά του στο Newsbomb.gr και απαντά σε ερωτήσεις που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση αφού το κλίμα για τη ΝΔ - δημοσκοπικά - είναι εξόχως αρνητικό. Παρόλα αυτά εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, ενώ αρνείται να μπει στη συζήτηση της... επόμενης μέρας για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ NEWSBOMB

Συνέντευξη στους Βασίλη Σκουλαράκο και Κώστα Τσιτούνα

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αναμφισβήτητα από τα ιστορικότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και κατά πολλούς ένας από τους εγγυητές της ενότητας του κόμματος.

Η διαδρομή του Ευ. Μεϊμαράκη άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια και η στάση του, κυρίως, τις δύσκολες εποχές για τη Νέα Δημοκρατία, δικαίως το κατατάσσουν στους «φρουρούς» της ενότητας της φιλελεύθερης παράταξης.

Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα, ο κ. Μεϊμάρακης αποτελεί "γέννημα – θρέμμα" της Νέας Δημοκρατίας με την οποία εκλέγεται Βουλευτής στη Β' Αθήνας από το 1989 και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009 και του 2012 (Μάιος και Ιούνιος).

Για όσο διάστημα διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αντιμετώπισε με σοβαρότητα και σύνεση τις «περίεργες» καταστάσεις, αλλά και με αποφασιστικότητα και δυναμισμό τις δύσκολες.

vaggelas

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Ευ. Μεϊμαράκης άνοιξε τα χαρτιά του στο Newsbomb.gr και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βασίλη Σκουλαράκο και τοποθετήθηκε για όλους και για όλα.

Ο πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανατραπεί η εικόνα της δημοσκοπήσεων, ενώ, ως έμπειρο κομματικό στέλεχος, προτάσσει την ενότητα της παράταξης για την επόμενη ημέρα.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν έχει κριθεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο κόσμος τώρα ζεσταίνεται... Θυμάμαι, το 2000 η ΝΔ κατέγραφε πρωτιά στις δημοσκοπήσεις, ακόμη και τα exit poll μας έδιναν πρώτους την Κυριακή κι όμως έχασε με 1,5% τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν ανατροπές στις μετρήσεις, άλλωστε δεν βγαίνουν πάντα όπως καταγράφονται», σημειώνει.

"Αν κερδίσουμε θα καλέσουμε τον Τσίπρα"

Ερωτηθείς για το κλίμα τρομοκρατίας για το οποίο κατηγορεί η αντιπολίτευση τη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει πως δεν αποτελεί στρατηγική του κόμματος. «Η ασάφεια των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά πυροδοτεί την τρομοκράτηση και τον φόβο της κοινής γνώμης και όχι η ίδια η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ», σημειώνει ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια και ετοιμάζεται για ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο σε συνεργασία με την ΕΕ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αυτό το νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνει καθόλου νέα μέτρα.

MEIMARAKIS BOMB

Όσον αναφορά την επόμενη μέρα στη ΝΔ σε περίπτωση ήττας, ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε να πάρει θέση, σημειώνοντας πως «στη μάχη πάμε όρθιοι για να νικήσουμε, δεν συζητιούνται τέτοια θέματα».

Για το αν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι διατεθειμένη να συνομιλήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως «εμείς τον θέλουμε τον Τσίπρα. Αν κερδίσουμε θα τους καλέσουμε για συνομιλίες, αλλά εκείνοι έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μας καλέσουν».

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ NEWSBOMB