Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Φραγκούλης Φράγκος: Γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα. Τι φοβούνται;

Φραγκούλης Φράγκος: Γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα. Τι φοβούνται;

O επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και υπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, ο στρατηγός ε.α Φραγκούλης Φράγκος έδωσε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τόνισε ότι: «Το ρωσικό αεροσκάφος κινείτο εντός του συριακού εδάφους, πήγαν από πίσω του και όπως ομολόγησε ο Νταβούτογλου, έδωσε εντολή για κατάρριψη. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να καταρριφθεί. Και γνώριζαν πολύ καλά τι κατέρριπταν. Έρχεται και ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν και λέει ότι "θα ξανακάνουμε το ίδιο αν μας παραβιάσετε τον εθνικό εναέριο χώρο". Από την άλλη, η ελληνική πλευρά σιωπά».

Σύμφωνα με το περιοδικό Επίκαιρα, αφού ο Φράγκος κάνει αναφορά στις καθημερινές παραβιάσεις της Τουρκίας και στις υπερπτήσεις ακόμη και πάνω από κατοικημένους τόπους, κατηγορεί την γείτονα χώρα για υποκρισία.

«Μας έχει κηρύξει casus belli από το 1996, όταν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας μας επιτρέπει να πάμε από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη μας την περιοχή και όχι μόνο στο Αιγαίο. Θα ήταν τραγικό σφάλμα εάν το κάνουμε μονάχα σε μια περιοχή για παράδειγμα στο Ιόνιο ή στο Κρητικό πέλαγος και από την άλλη πλευρά να το αφήσουμε 6. Οι ίδιοι έχουν δώσει 12 ναυτικά μίλια για την δική τους κυριαρχία και στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο. Ως τρομοκράτες της περιοχής μας απαγόρευσαν να κάνουμε νόμιμη χρήση του δικαιώματος μας που απορρέει από το διεθνές δίκαιο...

»Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα. Τι φοβούνται; Ποιον φοβούνται;», διερωτάται ο Φραγκούλης Φράγκος.

Στη συνέχεια ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ «απογειώνει» τους Έλληνες πιλότους, επισημαίνοντας το τεράστιο ηθικό, τον επαγγελματισμό τους και τον σεβασμό που δείχνουν στους ανωτέρους τους. «Αν αυτά τα παιδιά "ξέφευγαν" και δεν υπάκουαν σε διαταγές, θα είχαμε φτάσει πολλές φορές σε σύρραξη».

Σχετικές ειδήσεις